Starostlivosť o rifle nepodceňujte.dreamstime
StoryEditor

Urobte s vašimi džínsami tento trik a budú vyzerať stále ako nové

08.11.2023, 08:00
Životný štýl

Rifle nechýbajú v žiadnom šatníku. Je to univerzálne oblečenie, ktoré sa hodí takmer na každú príležitosť. Ak máte tie svoje obľúbené, určite viete, ako ťažko sa s nimi lúčite keď stratia svoj tvar či farbu. Aby vaše džínsy vydržali čo najdlhšie, potrebujú správnu starostlivosť.

Záleží nie len na teplote prania a na prostriedkoch, ktoré použijete. Pomôžu vám aj triky, vďaka ktorým ich budete môcť nosiť aj celé roky.

Pozor na teplotu

Ak chcete, aby farba na vašich džínsoch vydržala čo najdlhšie, je nutné prihliadať aj na to, akú teplotu pri praní zvolíte. Tá optimálna je 30°. Nič nepokazíte ani tým, ak ich budete prať na šetrnejšom programe. Ak nie sú veľmi znečistené, viac skutočne nepotrebujú. Prostriedky na tmavé oblečenie skutočne majú niečo do seba a aj oni prispejú k tomu, že si vaše džínsy udržia farbu čo najdlhšie a nevyblednú tak rýchlo.

Trik, ktorý vyskúšajte

To, čo by ste mali urobiť hneď po tom, ako prídete s novým kúskom z obchodu je, že farbu na džinoch zafixujete pomocou roztoku, ktorý si pripravíte z vody a soli. Do vedra dajte vlažnú vodu a prisypte 2 – 3 lyžice soli. Rifle ponorte a nechajte ich namočené aspoň cez noc. Práve soľ sa postará o to, aby sa pôvodná farba na tomto kúsku zafixovala.

Ešte nie je všetko stratené

Ak na vašich obľúbených džinoch uvidíte nepekné vyblednuté miesta, ešte nad nimi nemusíte lámať palicu. Dnes sú dostupné rôzne farby na textil, pomocou ktorých ich môžete jednoducho zafarbiť a verte, alebo nie, budú vyzerať opäť ako nové. Navyše je takýto spôsob veľmi ekologický a vy sa tak nebudete musieť so svojim obľúbeným kúskom rozlúčiť len preto, že už farba nie je taká ako predtým. A ešte je tu predsa len jeden spôsob, ako z nich vyťažiť maximum. Nechajte si z nich u krajčírky urobiť kraťasy. Získate tak úplne nový, sexi kus oblečenia do vášho šatníka.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 18:12