Poriadok v kuchyni má na harmóniu v domácnosti väčší vplyv ako by ste si mysleli.dreamstime
StoryEditor

Upracte si kuchyňu a budete šťastnejší. Podľa psychológov je poriadok v tejto miestnosti kľúčový!

09.10.2023, 11:06
Životný štýl

Hovorí sa, že čistota je polovica zdravia. Asi na tom niečo bude. Podľa psychológov je uprataná kuchyňa ZÁKLAD RODINNEJ POHODY.

ELEMENT OHŇA

Čo sem patrí:

Všetko, čo slúži na ohrievanie: Varič, mikrovlnka, rúra alebo aj náradie ako napríklad obracačka na palacinky. Všetko, čo súvisí s ohňom, by malo byť v blízkosti sporáka.

Ako si nastaviť „ohnivý“ poriadok:

Prehliadnite si svoj kuchynský arzenál – najmä panvice a hrnce. Nezdá sa vám, že ich máte nejako priveľa? Úplne vám postačia dve panvice. Jedna hlbšia (aj s pokrievkou), ktorú využijete na omáčky, mäsá a dusenú zeleninu, druhá na mäsové a iné minútky. Preberte tiež hrnce. Nechajte si len malý hrniec na omáčky, liatinový na pečenie a päťlitrový na varenie cestovín a polievok.

Nezabudnite ani na zapekaciu formu. Ostatné nadbytočné riady niekomu darujte alebo predajte na webových portáloch.

Vedeli ste, že ...

... oheň (nech je v akejkoľvek forme) dokáže v človeku zapáliť nadšenie, vášeň a temperament? To je dôvod, prečo mnohí ľudia tak radi varia. Ale to nie je všetko. Oheň a teplo dobre pôsobia aj na zmyslové prežívanie (zrak, chuť, čuch), preto pri každej večeri zapáľte sviečky. Uvidíte, že vám bude chutiť omnoho viac.

ELEMENT VZDUCHU

Čo sem patrí:

Nábytok a vybavenie zavesené na stene: regály, skrinky... Ale pozor, do tejto kategórie patria aj vinotéky a napríklad aj škatuľky na čaj.

Ako si nastaviť „vzdušný“ poriadok:

Vypracte všetky skrinky a poličky. Pri tejto príležitosti skontrolujte dobu trvanlivosti jednotlivých potravín a zbavte sa zbytočných vecí. Kuchynský nábytok vyčistite, povysávajte a vydezinfikujte. Samé pocítite po tomto rozdiel.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. máj 2024 10:56