Správnou starostlivosťou predĺžite životnosť vašich dosiek.pexels
StoryEditor

Tieto chyby s doskou na krájanie robí väčšina ľudí. PÁCHATE ich aj vy?

22.09.2023, 14:00
Životný štýl

Vedeli ste, že doska na krájanie je v kuchyni jednou z najviac používaných pomôcok, no zároveň aj zdroj najväčšieho počtu baktérií? Nuž, pokiaľ jej nevenujete dostatočnú pozornosť pri umývaní, je to skutočne tak. Surové mäso, zelenina, ale aj zvyšky ovocia, ktoré nie sú dôkladne odstránené podliehajú hnilobným procesom. Tie často voľným okom nevidíte. No môžete si byť istí, že tam sú.

Správna starostlivosť

No nie len umývanie, ale aj následné ošetrovanie a starostlivosť môže zabezpečiť dlhú životnosť dosky na krájanie. Najmä, ak ste do nej zainvestovali a vlastníte nie len praktický, ale aj pekný kúsok. Hydratujte ho pomocou oleja. Slnečnicový, olivový, repkový. Je úplne jedno aký olej použijete a doska bude vďaka nemu stále ako nová. Olej dokonca bráni aj prenikaniu baktérii do dreva. Máte tak o dôvod viac vašu dosku chrániť aj týmto spôsobom.

image

Na každý druh surovín používajte inú dosku.

pexels

Pravidelné vymieňanie

Kedy ste naposledy nekompromisne vyhodili dosku na krájanie do koša? Uvedomte si, že aj ona má svoju životnosť a ak ju vlastníte niekoľko rokov, je na čase sa jej vzdať. Čím dlhšie ju používate, tým viac je zničená, má viac rýh a tak sa z nej stáva živná pôda pre baktérie. Dosky, ktoré máte niekoľko rokov teda rovno hoďte do koša.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. október 2024 04:06