Správnou starostlivosťou predĺžite životnosť vašich dosiek.pexels
StoryEditor

Tieto chyby s doskou na krájanie robí väčšina ľudí. PÁCHATE ich aj vy?

22.09.2023, 14:00
Životný štýl

Vedeli ste, že doska na krájanie je v kuchyni jednou z najviac používaných pomôcok, no zároveň aj zdroj najväčšieho počtu baktérií? Nuž, pokiaľ jej nevenujete dostatočnú pozornosť pri umývaní, je to skutočne tak. Surové mäso, zelenina, ale aj zvyšky ovocia, ktoré nie sú dôkladne odstránené podliehajú hnilobným procesom. Tie často voľným okom nevidíte. No môžete si byť istí, že tam sú.

Dbať by ste mali nie len na umývanie dosky, ale aj to, čo na nej krájate.

Malá finta na začiatok

V prvom rade by ste mali krájať vždy na povrchu, ktorý nie je klzký. Inak sa môžete porezať, alebo sa vám môže nakrájaná zelenina či mäso v sekunde vysypať. Jednoduchý trik je navlhčiť kuchynskú papierovú servítku a dosku položiť priamo na ňu. Už sa nič ani nepohne.

Na toto zabudnite

Drevené dosky na krájanie rozhodne nepatria do umývačky riadu. Umyte ich radšej ručne, ideálne pod tečúcou horúcou vodou a s dávkou šetrného saponátu. Umývačka dosku neumyje a pravidelné umývanie týmto spôsobom ju dokonca znehodnotí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. jún 2024 20:21