Stehná bez odreniny docielite vďaka jednoduchým trikom.pexels
StoryEditor

Stehná bez odrenín? Pomôžú vám produkty, ktoré používate denne

20.08.2023, 14:00
Životný štýl

Leto je jedným z najobľúbenejších ročných období. A to nie len vďaka krásnemu slnečnému počasiu. Konečne môžete von vybehnúť bez niekoľkých vrstiev oblečenia a to len v ľahkých šatách či kraťasoch. No tu často prichádza problém s odretými stehnami. A zďaleka netrápi len ženy, ktoré majú pár kíl navyše.

Odreté stehná trápi mnoho žien a ak k nim patríte aj vy, potom vám nasledujúce rady pomôžu tieto nepríjemné odreniny nie len zmierniť, ale sa im aj úplne vyhnúť.

Pot to len zhoršuje

Pot stav vašej podráždenej pokožky len zhoršuje. No v lete sa dá len ťažko zamedziť tomu, aby ste sa spotili. Rovnako vznikajú odreniny pri dlhom chodení, ale tiež fyzickej aktivite. K problémom tiež prispieva vlhkosť a vyššie teploty. Práve preto by ste mali urobiť čo najviac opatrení, aby ste minimalizovali následky.

Odvádzanie potu

V prvom rade sa zamerajte na to, z akých materiálov je vyrobené nie len vaše oblečenie, ale aj spodná bielizeň. Na umeliny v tomto prípade zabudnite a radšej ich vymeňte za prírodné materiály, ktoré odvádzajú vlhkosť a nie ju ešte viac podporujú. To sa týka aj nohavičiek. Pokojne počas leta noste menštruačné nohavičky aj mimo „svojich dní“. Práve oni majú vynikajúcu absorpčnú  schopnosť a to sa odrazí aj na vašich stehnách. Rovnako nápomocné môžu byť aj sťahujúce nohavičky, ktoré majú kraťasový strih a siahajú až po stehná. Príjemný, jemný materiály zamedzí nepríjemnému treniu. No skvelou pomocou sú aj takzvané bandaletky. Tie pripomínajú podväzok a ich úlohou je práve ochrana stehien pred odieraním.

Detský púder aj balzam na pery

Na odreniny samozrejme môžete použiť aj produkty na to určené. Využívajú ich najmä športovci, no pokiaľ ešte nič také nemáte, siahnite po detskom púdri. Ten saje prebytočnú vlhkosť. Naneste ho na vnútornú stranu stehien a majte ho vždy po ruke. Aplikáciu je nevyhnutné po pár hodinách zopakovať. Zachrániť vás tiež môžu krémy či balzamy na pery, ktoré sú často na báze vazelíny. Práve jemný povlak na pokožke zamedzí tomu, aby sa odierala a aby na nej vznikali nepekné vyrážky či bolestivé ložiská. V najhoršom prípade vás zachráni aj tuhý deodorant, ktorý má rovnakú funkciu ako predošlé produkty. Vedzte však, že to nie je riešenie na každý deň.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 01:52