Pred spaním si nezabudnite vyzliecť spodnú bielizeň.dreamstime
StoryEditor

Spodnú bielizeň na noc odhoďte! Zbavíte sa zdravotných problémov a zlepší sa aj kvalita vášho spánku

15.05.2023, 10:00
Životný štýl

Na kvalitu spánku vplýva množstvo faktorov. Okrem toho čo si dáte na večeru by ste nemali podceniť ani dobre vyvetranú miestnosť, kvalitné obliečky a samozrejme to, v čom spíte. Ak patríte k tým, ktorí si na noc dokonca nechávajú na sebe spodnú bielizeň, mali by ste to čo najskôr zmeniť. Budete sa cítiť pohodlnejšie a dokonca predídete aj niektorým zdravotným ťažkostiam.

Pohodlné pyžamo je určite lepšia voľba než nohavičky prípadne podprsenka ktoré vám neposkytnú počas noci potrebný komfort.

Pohodlie

Pohodlné oblečenie má na vašu náladu a celkový pocit oveľa väčší vplyv ako by ste si vôbec mysleli. Predstavte si obyčajnú situáciu počas dňa, keď vám je niečo príliš tesné, alebo na sebe máte oblečenie ktoré vám nesedí. Či chcete alebo nie, spôsobí vám to istú nervozitu. Presne takto sa budete cítiť aj v prípade, že budete spať v spodnom prípade. Nekomfortne. A to vplýva na aj na kvalitu vášho spánku.

Infekcie

Najmä dámy ktoré trpia rôznymi vaginálnymi infekciami by sa mali spodnej bielizne na noc radšej dobrovoľne vzdať. Najmä tej syntetickej. Vlhkosť ktorá je spôsobená aj tesným oblečením či nevhodnými materiálmi je často príčinou týchto zdravotných ťažkostí. Oveľa lepšie urobíte, ak na noc zvolíte vzdušné pyžamo.

image

Vďaka pohodlnému pyžamu sa skvalitní váš spánok.

dreamstime

Podráždená koža

Spodné prádlo aj počas noci odiera vašu pokožku a môže spôsobiť podráždenie s ktorým sa následne budete pasovať aj nasledujúce dni. Alergické reakcie, svrbenie, ale aj začervenanie kože môžu byť spôsobené nohavičkami pod ktorými pokožka nemôže voľne dýchať. Či už sa rozhodnete spať vo voľnejšom kvalitnom pyžame, alebo nahé, určite je to lepšia voľba než v spodnej bielizni.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 11:11