Zázvorový nápoj na lačno vám pomôže aj pri chudnutí.dreamstime
StoryEditor

Zabudnite ráno na vodu s citrónom. Keď zistíte účinky tohto nápoja, za nič ho už nevymeníte

05.04.2023, 10:00
Životný štýl

Naštartovať ráno metabolizmus je to najlepšie, čo môžete spraviť. Najmä ak sa snažíte zbaviť pár kíl. Donedávna sa odporúčalo na lačný žalúdok vypiť pohár vlažnej vody s citrónom. Dnes ju však z rannej rutiny vytláča voda so zázvorom. Vôbec sa však nemôžete čudovať. Výhod má tento nápoj viac než dosť.

Chuť do jedla

Okrem spomenutých benefitov treba spomenúť ešte jeden dôležitý fakt a to, že zázvor dokáže regulovať hladinu cukru v krvi. Vďaka tomu vás nebude prepadať chuť na sladké a dokonca ani hlad nebudete pociťovať tak často ako doposiaľ. Aj to je dôvod, prečo vďaka tomuto nápoju bude aj boj s prebytočnými kilogramami o niečo jednoduchší.

Príprava

Čaj, alebo nápoj môžete piť teplý aj studený. Ak preferujete teplý nápoj, pripravte si ráno vždy čerstvý. Ak však ráno nemáte priestor strácať čas jeho varením a nevadí vám piť ho aj studený, pokojne prípravu nechajte na večer vopred. Zhruba dva centimetre zázvoru nastrúhajte najemno a varte asi v pol litri vody zhruba päť minút. Následne čaj sceďte a vychutnávajte. Zázvor môžete zaliať aj na viackrát. Nemali by ste však prekročiť dennú doporučenú dávku čo je asi päť gramov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 17:07