Zelený čaj obsahuje kofeín, ktorý podporuje činnosť metabolizmu.dreamstime
StoryEditor

Nápoj na spaľovanie tukov existuje! Musíte však zmiešať tieto dve ingrediencie

01.04.2023, 10:00
Životný štýl

Potrebujete naštartovať metabolizmus a zhodiť pár kíl? Zmeniť treba hneď niekoľko vecí. Samozrejmosťou je zmena stravovacích návykov a pohyb. No nesmiete zabúdať ani na pitný režim. Okrem čistej vody pite aj zelený čaj. V kombinácii s kajenským korením podporí nie len vaše trávenie, ale aj spaľovanie tukov.

Účinky zeleného čaju sú preukázateľné. Kofeín, ktorý zelený čaj obsahuje priaznivo pôsobí aj na chudnutie. Že by predsa len zázračný nápoj existoval?

Zelený čaj

Zelený  čaj je plný antioxidantov a pár šálok počas dňa pôsobí na váš organizmus povzbudzujúco. Ak si však chcete dopriať výdatný spánok, po šestnástej hodine ho radšej nepite. Vyšší obsah kofeínu by vám mohol brániť pri zaspávaní. Dovtedy si ho však pokojne vychutnajte. Má pozitívny vplyv na udržiavanie primeranej hladiny cukru v krvi, ale tiež na imunitu. Ocenia ho aj tí z vás, ktorí bojujú s vysokým cholesterolom.

image

Vyberajte si kvalitné zelené čaje.

dreamstime

Dokonalé duo

Čo vám však určite neuškodí je kombinácia zeleného čaju a kajenského korenia. Práve tieto dve ingrediencie majú mať údajne vplyv na lepšie spaľovanie tukov. Nejaká pravda na tom asi bude, pretože sa o to môžu postarať rovno dve zložky obsiahnuté v čaji a v korení. Prvou je kofeín o ktorom je známe, že priaznivo vplýva na činnosť metabolizmu. Druhou je kapsaicin, ktorý sa nachádza v kajenskom korení a ten sa tiež osvedčil ako skvelý spaľovač tukov. Rovnako tak vám pomôže pri znižovaní chuti na jedlo.

image

Kajenské korenie funguje ako skvelý spaľovač.

dreamstime

Ráno aj na obed

Šálku tohto nápoja si doprajte hneď ráno, no popíjať ho môžete aj počas dňa. Ideálne vždy pred jedlom. Mali by ste používať kvalitný sypaný zelený čaj a rovnako nešetrite ani na kajenskom korení. Na tri deci nápoja použite kávovú lyžicu korenia, premiešajte a nápoj je hotový. Nezabúdajte, že zelený čaj nikdy nesmiete zalievať vriacou vodou a tiež na to, že mnoho druhov sa dá zalievať viackrát.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 08:56