Aj vy patríte k ľuďom, ktorí si popri práci kreslia na papier rôzne kresby?dreamstime
StoryEditor

To čo si kreslíte na zdrap papiera popri práci čo to napovie o vašej nálade. Ako ste na tom vy?

10.03.2023, 10:00
Životný štýl

O tom, že kresby vedia čo to povedať o vašom psychickom rozpoložení je známe. Odrážajú to, čo sa práve odohráva vo vašom podvedomí, ale tiež nálady, ktoré momentálne prežívate. Máte vždy po ruke kúsok papiera a z dlhej chvíle si naň kreslíte? Práve obrazce, ktoré pod vašimi rukami vzniknú hovoria jasnou rečou.

Kreslíte ostré čiary, srdiečka rôznych veľkostí, abstraktné tvary, alebo romantické kvetiny. Toto všetko o vás prezradia vaše kresby.

Kvety

Mohli by ste si myslieť, že kvety na vašom papieri znamenajú, že ste romantická duša, nežná osoba túžiaca po romantických veciach. Pravda je však taká, že pokiaľ si kreslíte stromy, listy, kvety či dokonca hotové kytice, zrejme máte v sebe dostatok vnútorného pokoja. Kvety však môžu hovoriť aj o tom, že sa cítite byť vyčerpaní. Odložte teda pero či ceruzku a svoj čas radšej ako nezmysluplným činnostiam venujte oddychu.

Nočná obloha

Ak ste sa pri kreslení zamerali na planéty, mesiac, slnko či hviezdy v rôznych podobách, prezrádza to o vás, že radi podliehate fantáziám.

Geometrické tvary

Aj štvorce, obdĺžniky či trojuholníky na vašom papieri majú svoj význam. Zrejme ste dosť zahĺbený vo svojich myšlienkach. Veci príliš rozoberáte a s najväčšou pravdepodobnosťou sa snažíte vyriešiť nejaký problém.

Oblé tvary

Ak okraje vášho diára zdobia rôzne oválne tvary, kruhy, či špirálky pripomínajúce slimačie ulity, zrejme vám chýba trpezlivosť a zároveň potrebujete vašu koncentráciu smerovať na konkrétnu vec.

Srdcia

Symbol, ktorý sa na zdrapoch papiera vyskytuje najčastejšie sú srdcia. Malé, veľké, obrysy, ale aj plné srdcia. Toto všetko by ste našli na nejednom počmáranom papieri. Myslíte, že sú dotyční zamilovaní a takto to podvedome dávajú najavo? Samozrejme, že sa to vylúčiť nedá, no skôr ako lásku tieto srdiečka znázorňujú to, že si niektoré témy až príliš pripúšťate k srdcu a sú pre vás viac citlivé ako by bolo zdravé.

Šípky

Ak patríte k ľuďom, ktorí si počas telefonátov, alebo len tak pri premýšľaní kreslia šípky či rebríky, naznačuje to, že patríte k tej ambicióznejšej časti populácie. Trpezlivosť však rozhodne nie je vašou doménou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 19:04