Sex je v prvom rade zábava, no prečo nevyužiť aj ďalšie jeho benefity?dreamstime
StoryEditor

Aj sex sa počíta ako pohyb. Pozrite sa, v ktorých polohách spálite najviac kalórií

21.02.2023, 15:00
Životný štýl

Aj napriek tomu, že si plne uvedomujete, že pohyb by mal byť neodmysliteľnou súčasťou vášho života, neviete sa donútiť vstať z gauča a venovať sa nejakému športu? Nezúfajte! Počíta sa totiž každý pohyb. Od prechádzky až po intenzívny sex. Takže pokojne vyzujte bežecké tenisky a vráťte sa do postele. No tentokrát v nej leňošiť určite nebudete. A v ktorých polohách spálite najviac kalórií?

Aby ste si však mohli kalórie rátať, mali by ste byť práve vy v posteli tie aktívne. To iste raz za čas ocení aj váš partner.   

Kardio

O pozitívnych účinkoch sexu na vaše zdravie nemusíte vôbec pochybovať. Je to zároveň aj efektívne kardio cvičenie, ktoré napomáha k lepšej činnosti vášho srdca. No nemyslíte si, že to bude len tak. Na to, aby ste pocítili želaný efekt, sa sexu musíte oddávať aspoň tridsať minút.

Čím dlhšie, tým lepšie

Sex by ste si s partnerom mali užiť čo najdlhšie a pokojne si doprajte aj niekoľko kôl po sebe. Čím dlhšie totiž v tejto aktivite zotrváte, tým lepšie pre vás. Ak sa niekedy musíte k ďalším sexuálnym výkonom prekonávať, nech vás motivuje aspoň to, že popri príjemných chvíľach s partnerom budete mať pre daný deň zároveň „odcvičené“.

Striedajte polohy

Sex si môžete predĺžiť aj striedaním polôh a tiež tým, že sa budete dostatočne dlho venovať predohre a na záver tiež zámerne oddialite vyvrcholenie. Ak budete mať pocit, že vám aj vďaka vzrušeniu ide srdce vyskočiť z hrude, je to to správne tempo počas ktorého spaľujete množstvo kalórií. A pritom sa nemusíte potiť v posilňovni či na stacionárnom bicykli.

image

Prevezmite do svojich rúk.

dreamstime

Spaľujte

Zdá sa vám, že pri väčšine polôh je práve muž tým, ktorý sa najviac zapotí? Zrejme bude na tom kus pravdy, no ak prevezmete všetko do svojich rúk a nenecháte ho urobiť celú prácu za vás, môžete na tom len a len profitovať.

V misionárskej polohe toho síce veľa nespálite, ale ani túto polohu netreba úplne zatracovať. Stačí, ak trošku zdvihnete panvu a zadok a môžete sa tešiť nie len z intenzívnejšieho sexuálneho zážitku, ale tiež z toho, že dáte poriadne zabrať sedacím svalom. Pevný zadok predsa chcete, alebo?  Ruky  a chrbát zase posilníte v polohe „na psíka“. Opäť môžete zapojiť aj brušné svaly a ak sa na chvíľu budete k vášmu partnerovi vášnivo prirážať vy, namiesto toho, aby to po celý čas robil len on, môžete pokojne spáliť až okolo stovky kalórii. O niečo viac, a to až 170 kalórií spálite v polohe keď si na neho sadnete a konečne to celé odmakáte v prvom rade vy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 01:47