Tea tree olej má dezinfekčné účinky.dreamstime
StoryEditor

Tea tree olej: pomôže pri chorobách, akné, ale aj pri upratovaní vašej domácnosti

05.02.2023, 15:00
Životný štýl

O tea tree oleji ste už isto počuli a zrejme aj o tom, že má mnoho pozitívnych účinkov. Vo vašej domácnosti si nájde svoj uplatnenie hneď niekoľkokrát. Mal by byť súčasťou vašej lekárničky, ale nesmie chýbať ani na kozmetickej poličke. Bonusové body však získava aj ako prostriedok, ktorý vašu domácnosť udrží v čistote.

Tea tree olej je skutočne dostupný pre všetkých. Jeho cena nie je vysoká ani vtedy, ak siahnete po oleji v bio kvalite. Jeho vôňa aj sila sú také intenzívne, že ho v mnohých prípadoch dokonca musíte riediť a už pár kvapiek postačí na to, aby si dokonale urobil svoju prácu.

Pri chorobách

Ak máte respiračné ťažkosti, práve inhalácia oleja vám výrazne uľaví. Stačí pár kvapiek do difúzera, alebo vonnej lampy a hravo zatočí s infekciami dýchacích ciest. Poradí si dokonca aj s patogénmi na ktoré už nestačí ani liečba antibiotikami. Ak ste nachladnutí a už si neviete poradiť s nádchou, dajte si do misky horúcu vodu a 10 kvapiek tea tree oleja. Pohodlne sa usaďte, hlavu dajte nad misku a prikryte ju uterákom. Takáto intenzívna inhalácia niekoľkokrát za deň vám pomôže, aby ste boli čo najskôr fit. Uvoľní upchaté dutiny a zbaví vás infekcií a baktérií, ktoré sú za váš zdravotný stav zodpovedné.

Čistý vzduch

Ak budete tea tree olej používať pravidelne a to práve prostredníctvom difúzera, postará sa o to, aby vyčistil vzduch vo vašej domácnosti. To oceníte celoročne, nie len počas obdobia kedy zúria rôzne ochorenia.

Domácnosť bez baktérií

A pri domácnosti ešte chvíľu zostaneme, pretože jeho dezinfekčné účinky môžete pocítiť nie len na svojom tele. Využitie totiž nájde aj v celej vašej domácnosti. Stačí pár kvapiek oleja do vody, ktorou idete utierať prach, alebo si pripravte roztok do rozprašovača a vaša domácnosť a všetky povrchy v nej budú dokonale dezinfikované a čisté.

image

Jeho účinky pocítite aj pri respiračných problémoch.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 13:03