Tea tree olej má dezinfekčné účinky.dreamstime
StoryEditor

Tea tree olej: pomôže pri chorobách, akné, ale aj pri upratovaní vašej domácnosti

05.02.2023, 15:00
Životný štýl

O tea tree oleji ste už isto počuli a zrejme aj o tom, že má mnoho pozitívnych účinkov. Vo vašej domácnosti si nájde svoj uplatnenie hneď niekoľkokrát. Mal by byť súčasťou vašej lekárničky, ale nesmie chýbať ani na kozmetickej poličke. Bonusové body však získava aj ako prostriedok, ktorý vašu domácnosť udrží v čistote.

Hojenie rán

Známe sú aj účinky tea tree oleja na hojenie rán a tiež na rôzne kožné ochorenia. Ak teda máte škrabance, rezné rany či odreniny, majte tento zázrak stále po ruke.

Ústna dutina

Olej si hravo poradí aj so zápalmi či čistotou ústnej dutiny. Pridajte dve kvapky do pohára s vodou s ktorou si idete vypláchnuť ústa a tá vás zbaví aj nepríjemného zápachu. Môžete si tak de facto vyrobiť prírodnú ústnu vodu, ktorá sa postará aj o zdravé ďasná. A to aj v prípade, že vás trápi krvácanie či zápaly tak ďasien ako aj zubov.

Boj proti baktériám

Tým, že ide o vôbec najsilnejšie antiseptikum, poradí si so širokým spektrom baktérií. Dokáže zničiť tak baktérie, ale aj vírusy, plesne, kvasinky a to vrátane E-coli a zlatého stafylokoka.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 00:36