Hula hop vám prinesie radosť z pohybu.pexels
StoryEditor

Hľadáte cvičenie pri ktorom sa nielen zapotíte, ale aj zabavíte? V tom prípade siahnite po hula hop

25.01.2023, 10:00
Životný štýl

Aj vy ste ako malé deti pobehovali po ihrisku s kruhmi hula hop a súťažili, kto ho na sebe dlhšie udrží? Tie vytrvalejšie dokázali hula hop okolo pásu točiť naozaj dlho, iné to predčasne vzdali. Do ktorej skupiny ste patrili vy? Ak vás demotivovali časté pády, možno ste len nemali tú správnu obruč. Pretože nielen vďaka správnej technike, ale aj vhodnej obruči budete bokmi krútiť tak dlho, ako chcete.

A viete ako sa hovorí: nikdy nie je neskoro začať! Vytrvalosť vám v tomto prípade určite prinesie aj patričné výsledky. A my vám prezradíme, ako na to.

Prečo začať s hula hop?

Pohyb by mal byť v živote každého absolútnou samozrejmosťou. Prináša vám nie len radosť, ale najmä zdravé a pevné telo. Aby ste však pri nejakom športe či pohybe zotrvali, musí vás v prvom rade baviť. Hula hop je presne ten druh športu pri ktorom sa nielen zapotíte, ale aj zabavíte. V prvom rade pri používaní kruhu posilňujete brušné svaly a tiež samotný core, čiže stred tela. Ak mu navyše budete venovať dostatok času, získate vďaka nemu aj super postavu. Nemôžeme tiež zabudnúť na to, že vďaka tomuto cvičeniu posilňujete aj panvové dno. A môžu ho robiť skutočne všetci. Od detí, cez dospelých, mladých, starších, štíhlych či ľudí, ktorých trápi nadváha.

image

Mladí či starší, hula hop je vhodné naozaj pre všetkých.

pexels

Správny výber

Ak chcete, aby ste pri tomto cvičení zotrvali čo najdlhšie, investujte hneď ako sa preň rozhodnete do toho správneho kruhu. Staré obruče z detstva nechajte radšej v pivnici. Tie vám vaše začiatky len sťažia a skôr, než sa do cvičenia poriadne zamilujete, vás odradia neúspechy.

Veľkosť a hmotnosť

Pre začiatočníkov je ideálne, ak si vyberú obruč, ktorá bude mať čo najväčší priemer. Čím menší priemer brude obruč mať, tým náročnejšie a namáhavejšie bude pre vás toto cvičenie. Platí jednoduché pravidlo. Čím menšia obruč je, tým viac otáčok musíte urobiť. Správna obruč by vám mala siahať zhruba po pás. A čo hmotnosť? Ak si myslíte, že správnou voľbou budú ľahšie obruče, mýlite sa. Práve naopak, ak je hula hop ťažší, nespadne tak rýchlo k zemi a vy si ho tak okolo pása udržíte čo najdlhšie.

Ako na to?

Pri točení obručou musíte mať v prvom rade spevnenú vrchnú časť tela no najmä brucho. Jednu nohu dajte mierne dopredu a kruh si zdvihnite do výšky pásu. Obruč pomocou rúk odrazte a hneď sa začnite ohýbať, či krútiť v páse tak, aby sa odrážala od tela a otáčala sa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 13:13