aaa
StoryEditor

Francúzsky cukrársky mág Pierre Hermé spojil unikátne chute do kávy

15.12.2022, 09:00
Životný štýl

Káva naša každodenná. Niektoré si bez nej nevieme predstaviť ráno, či „nakopávač“ energie po výdatnom obede. Káva má na telo aj blahodárne účinky, samozrejme keď to s jej dennou konzumáciou nepreháňame. Na trhu je teraz unikátna káva, ktorá pošteklí jazýčky všetkých labužníkov.

Nová kolekcia je pozvánkou na vyhľadávanie a objavovanie nečakaných prekvapení. Od zmyselného potešenia z novej kávy či majstrovského cukrárskeho diela až po spoločný smiech s priateľmi. Cukrársky francúzsky majster Pierre Hermé spojil sily so spoločnosťou Nespresso a priniesli na trh kávu, ktorá do šálky prinesie novú, unikátnu chuť.

Talent svetovo úspešného Pierra Hermého umožnila zrod kávy pre tých najnáročnejších. Jej zložité chute si môžete užiť aj doma vďaka veľmi jednoduchej príprave. Výsledkom spolupráce sú skvelé kávy, cukrovinky a darčeky. Spoločnosť Nespresso totiž ponuku na tohtoročné sviatky dopĺňa aj kávovarmi a príslušenstvom v limitovanej edícii. V ponuke nájdete dve ochutené kávy: Infiniment Gourmand Saveur Noisette z lahodne sladkých zŕn arabika z Južnej Ameriky, ktoré sa vyznačujú nezameniteľnou arómou pražených lieskových orieškov, ku ktorej sa následne pridávajú sladké tóny mandľových sušienok.

Drobné cukrovinky ku kávičke

Žiadna kolekcia Pierra Hermé by nebola úplná bez niečoho sladkého. Preto kávy dopĺňajú čokoládové štvorčeky Infiniment Exquis 70% Dark vyrobené z tmavej čokolády z Dominikánskej republiky, ktorá ponúka aromatický profil grepu, korenia a kvetov. V ponuke nájdete aj sušienky Infiniment Savoureux Raspberry Cinnamon, ktoré vznikli pod umeleckým dohľadom Pierra Hermé. Obsahujú sušené maliny a hrejivú škoricu z Cejlónu v podobe chrumkavej sušienky.

image

Nespreso prináša novú príchuť kávy. Spojili sily s cukrárskym mágom.

Sviečka prevonia domov a nie je na jedno použitie

Pierre Hermés spolu francúzskou parfumérkou Oliviou Giacobetti vytvorili sviečku Café Noble, ktorá vytvorí dokonalú, nie len sviatočnú atmosféru. Táto sviečka, ktorá ponúka rovnako komplexnú vôňu ako káva, sa vyznačuje tónmi škorice, vanilky. Predáva sa v porcelánovej dóze, ktorá je opakovane použiteľná. K dispozícii v sieti Nespresso Boutiques a online za cenu 35 €.  Nespresso ponúka aj kávovar v limitovanej edícii a to Vertuo Next v lesklej povrchovej úprave. Nenaruší žiadny typ interiéru a vnesie do neho štipku elegancie a luxusu. Týmito novinkami spravíte radosť nie len sebe, ale pod stromčekom si ich nepochybne s úsmevom rozbalia aj vaši blízky.

Odvážny cukrár, ktorý bol ocenení najprestížnejšími cenami

Ako cukrár prišiel Pierre Hermé s originálnym prístupom, ktorý bol v tomto tradičnom odbore revolúciou: zavrhol zbytočné ozdoby a začal používať cukor ako soľ – ako niečo, čo dokáže v cukrárskom výrobku prebudiť iné delikátne chute. Každý deň prichádzal s niečím novým, preskúmaval nové chute, objavoval nové suroviny a obmieňal vlastné recepty.

Vo svojom kreatívnom štúdiu Pierre Hermé vynalieza nové chute a ich kombinácie. Svoje nápady si dokonca kreslí – rovnako ako módni návrhári. Zapisuje recepty, určuje pomery surovín. Vďaka svojej tvorbe a odvahe sa stal oporou francúzskej gastronómie. Ako cukrár a čokolatiér, ktorého v roku 2016 vymenovala Akadémia 50 najlepších reštaurácií sveta najlepším cukrárom na svete a ktorého v rovnakom roku časopis Vanity Fair označil za štvrtého najvplyvnejšieho Francúza na svete, dáva Pierre Hermé všetky svoje technické znalosti, talent a tvorivosť. Na začiatku roku 2017 odoslal Pierre Hermé prvú makrónku ku hviezdam – ako dar astronautom na Medzinárodnej vesmírnej stanici.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 07:17