Radosť zo spoločných aktivít budú mať nielen deti, ale aj vy.dreamstime
StoryEditor

Čo tak tento rok vymeniť čokoládový adventný kalendár za kalendár plný aktivít?

27.11.2022, 10:00
Životný štýl

Aký by to bol december bez adventného kalendára, vďaka ktorému aj dni do Vianoc ubiehajú o niečo rýchlejšie? No povedzme si úprimne, čokolád a sladkostí bude v tomto mesiaci viac než dosť, preto by nebolo márne niekde ubrať, čo poviete? Stavte tento rok na originalitu a namiesto čokoládok a sladkostí schovajte do adventného kalendára aktivity, ktoré sa budú páčiť nielen vašim deťom, ale aj vám.

Nejde počas adventu práve o to, tráviť so svojimi blízkymi čo najviac času? Toto je skvelá možnosť, ako si spoločný čas nielen zabezpečiť, ale aj užiť.

Kultúrne podujatia

Rozvíjať u detí lásku ku kultúre a k umeniu nikdy nie je na škodu. Možností je viac než dosť. Divadlá či kiná prinášajú na plátna krásne vianočné rozprávky či predstavenia (nielen) s vianočnou tématikou.

Športové aktivity

Že zima nie je práve ideálna na športové aktivity? Omyl. Jasné, super by bolo deťom sľúbiť večernú sánkovačku, no nikto vám negarantuje, že nasneží práve v ten deň, ktorý si vyberiete. Ale pokojne si nechajte žolíka v rukáve a tajne ho vložte do okienka kalendára, ak budete vidieť, že počasie bude priať jašeniu sa v snehu. Deti však môžete zobrať aj na plaváreň či do jumpingového centra, kde sa spoločne nielen poriadne zapotíte, ale aj zabavíte. Korčuľovanie na ľadovej ploche môže byť tiež jednou z atraktívnych aktivít.

Filmový večer

Dajte si filmový večer. Prezlečte sa do pyžám, urobte si veľkú misku pukancov a nechajte svoje ratolesti výnimočne s vami ponocovať pri filme či rozprávke, ktorú majú radi. Určite sa im to bude rátať a vy si trošku oddýchnete pri pozeraní nenáročného programu.

Príprava na Vianoce

Zabite dve muchy jednou ranou. Pečenie pred Vianocami neobíde takmer žiadnu gazdinku. Tentokrát zapojte do vianočných príprav aj vaše deti. Ak to dobre odprezentujete, nebudú tento čas považovať za povinnosť, ale zábavu. Spoločné zdobenie interiéru síce bude chcieť, aby ste privreli všetky oči, ktoré budú možno márne hľadať v niektorých dekoráciách kúsok estetiky, no tá radosť malých človiečikov, ktorí budú na seba hrdí, že mohli priložiť ruku k dielu, za to určite stojí. Pečenie medovníčkov zase bude skúšať vašu trpezlivosť. Tak sa ňou obrňte, pripravte cesto a zmierte sa s tým, že jednoducho po pečení budete ďalšiu hodinu tráviť upratovaním. A o pár dní nezabudnite medovníčky ozdobiť. To je ďalšia krásna, vianočná činnosť, ktorú deti milujú.

image

Pred spoločným pečením sa obrňte trpezlivosťou.

dreamstime

Beauty day

Máte doma malú parádnicu? Urobte si spoločne domáce wellness. So všetkým, čo k tomu patrí. Každá malá slečna ocení, ak sa bude chvíľu cítiť ako dospeláčka. Dajte jej masku na tvár. Ideálne čiernu, alebo farebnú. To bude zábava! Lakovanie nechtov nesmie chýbať. Rovnako, ako šálka horúcej čokolády, ktorú si spoločne vychutnáte. Verte nám, že na obyčajné adventné kalendáre deti po tomto ani nepomyslia. Malí nezbedníci sa isto potešia nočnej výprave s čelovkami. Nech už bude účelom nočného výjazdu čokoľvek, najmä si to užite. Hranie spoločenských hier bude pre deti tiež perfektnou zábavou.

image

Pred spoločným pečením sa obrňte trpezlivosťou.

dreamstime

Nezabudnite aj na iných

V tomto období je možno viac ako inokedy nevyhnutné aj deťom pripomínať, že nie každý má to šťastie, aby mal rodinu či domov. Pripravte spoločne darčeky pre seniorov či deti v detských domovoch. Urobte nákup predajcom známych časopisov a spoločne im ho odovzdajte. Ak sú vaše deti milovníci zvierat, choďte s nimi do útulku vyvenčiť psíkov a nezabudnite im doniesť nejaké pamlsky. To sa štvornohým kamarátom bude určite páčiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 19:00