Tentokrát čistenie nemusíte odkladať do nekonečna. Vďaka týmto trikom, ju budete mať čistú za pár minút.unsplash
StoryEditor

Vďaka týmto trikom vyčistíte kanvicu rýchlejšie, ako by ste si mysleli

06.11.2022, 10:00
Životný štýl

Niektoré domáce práce dokážu zabrať kopec času, tak prečo si to sem – tam neuľahčiť a nevyužiť tipy a triky, vďaka ktorým si radikálne skrátite čas vykonávania niektorých činností? Rýchlovarnú kanvicu by ste mali čistiť pravidelne. Inak vám doslúži rýchlejšie, ako by ste si mohli myslieť.

Zabudnite na čistenie pomocou kefiek a zdĺhavým, no hlavne neefektívnym šúchaním. Od teraz máte kanvicu vyčistenú za pár minút a bez námahy. Vezmite si na pomoc tieto účinné prostriedky.

Citrón

Tento trik možno ešte nepoznáte, no verte nám, je to maximálne efektívne, lacné a rýchle. Pár plátkov, na tenko nakrájaného citrónu vložte do kanvice a zalejte dostatočným množstvom vody. Kanvicu zapnite a nechajte citrón vykonať svoju prácu. Keď v nej voda zovrie, nechajte ju v kanvici chvíľu pôsobiť a v prípade potreby, celý tento proces zopakujte. Citrón z kanvice odstráni vodný kameň a následné dočistenie je už veľmi jednoduché. Stačí kanvicu vypláchnuť vodou. Nezabudnite následne v kanvici vyvariť ešte trošku vody, ktorú vylejete, aby sa vám nestalo, že si nechtiac kyslou vodou zalejete svoju poobednú kávičku.

image

Plátky citrónu si dokážu poradiť aj s vodným kameňom.

unsplash

Ocot

Ocot je častokrát veľmi nedocenený. Dokáže však robiť hotové zázraky nielen v kuchyni, ale aj v kúpeľni. O tom, že si dokáže poradiť aj s poriadnou vrstvou vodného kameňa, niet pochýb. Do kanvice vlejte ocot s vodou v pomere 1:1. Vodu nechajte zovrieť v kanvici a vylejte. A opäť, ak v kanvici ešte zostane vrstva kameňa, treba postup zopakovať v rovnakom pomere. Kanvicu vypláchnite a ešte raz v nej prevarte čistú vodu. Pripravte sa, že v kuchyni budete mať trošku kyslejšiu arómu, ale čistá kanvica za to stojí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:07