Nájazdy na chladničku a špajzu by mali byť tabu najmä pre tie z vás, ktorým sa na telo nalepí všetko, čo skonzumujú. Ak už však z akéhokoľvek dôvodu neodoláte, nech sa páči, ponúknite sa niektorou z týchto dobrôt.
Tekvica
Jeseň je ako stvorená na rôzne tekvicové variácie. Nie je skvelá len na slané pokrmy. Rovnako z nej môžete pripraviť aj sladké jedlá, ktoré navyše budú nápomocné pri udržaní štíhlej línie. Ba čo viac, tekvica je nízkokalorická a dokonca vám môže byť pri chudnutí nápomocná. Priaznivo vplýva na trávenie, je ľahko stráviteľná, a to sú dôvody, vďaka ktorým môžete po tekvici siahnuť aj v nočných hodinách. Ideálne bude, ak si ju uvaríte alebo upečiete, no bez pridaného tuku.
Cvikla
Ak pravidelne vo večerných hodinách pociťujete hlad, uvarte si cviklu. Vyhnite sa tej v sladko – kyslom náleve, ktorá má zbytočné kalórie. Uvarená, pečená, alebo dusená cvikla bude tou správnou voľbou pri zaháňaní hladu. Navyše, cviklový šalát s ľahkým dresingom z bieleho jogurtu môžete mať v chladničke na horšie časy pripravený aj 2 – 3 dni.
Kapusta
Kapusta je stále veľmi nedocenená zelenina. Ak však túžite po sexi krivkách, mala by sa stať pravidelnou súčasťou vášho jedálnička. Kapusta má veľmi málo kalórii, či už dusená, surová, alebo kyslá. Dodá telu potrebnú dávku vitamínov a dokonca pomôže tie prebytočné tuky spaľovať. Ale len za predpokladu, že si ju nenaservírujete s klobáskou alebo opečenými kúskami slaniny.
Kukurica
Kukurica je síce druh obilniny, no sacharidy v tejto podobe nebudú pre vás žiadnou hrozbou. Kalórie v jej prípade určite rátať nemusíte. Za to vlákniny má viac než dosť. Práve vďaka nej budete dlhšie sýte a okrem toho, aj vaše trávenie bude fungovať tak ako má. Aby ste v kukurici zachovali čo najviac vitamínov, skúste ju namiesto varenia vo vode piecť v šupke. Chuť je fantastická a vitamíny z nej budete čerpať vy a vaše telo.
Hríby
Opäť niečo, čo je síce nízkokalorické, no zároveň sýte a plné živín. Presne také sú hríby, a práve preto by oni mali byť tou potravinou, ktorú sa rozhodnete večer konzumovať. Len pozor na tuk. Ten dokážu do seba nasať veľmi rýchlo, preto uprednostníte takú úpravu, pri ktorej nebudete potrebovať žiadny tuk alebo len minimum.
Ryby
Ak máte neodolateľnú chuť na mäso, upečte si rybu. Chudé mäsko vás zasýti, no pribúdajúcich kíl sa báť nemusíte. Môžete si dopriať aj rybu z konzervy, ale rozhodne uprednostnite vo vlastnej šťave, nie v oleji alebo rôznych omáčkach. Ryby sú bohatým zdrojom nenasýtených mastných kyselín a tiež bielkovín.