Lak na nechty vám častokrát môže poslúžiť aj ako farba.pexels
StoryEditor

Starý lak na nechty nemusí skončiť v koši. Dajte mu druhú šancu, na toto všetko sa dá použiť

25.08.2022, 15:00
Životný štýl

Pokiaľ ste zvyknutá na domácu manikúru, pravdepodobne máte už slušnú zbierku lakov na nechty. Nielenže nosiť dookola ten istý odtieň je nuda, ale aj farby na nechtoch podliehajú istým módnym trendom. A vy zhromažďujete a laky na poličke prirodzene stárnu, a keď si naň po mesiacoch spomeniete, už je zaschnutý a na prvý pohľad nepoužiteľný. To však ešte neznamená, že musí hneď skončiť v koši.

Lak na nechty nemusíte ani zďaleka používať len na lakovanie nechtov. Máme pre vás množstvo kreatívnych nápadov, ako laky využiť.

Dobrá konzistencia

Ak ste siahli po svojom obľúbenom odtieni, no lak je príliš tuhý na to, aby sa s ním dali nechty pekne lakovať, použite jednoduchý trik, vďaka ktorému bude mať lak opäť dobrú konzistenciu. Do fľaštičky s lakom dajte pár kvapiek odlakovaču, fľaštičku zatvorte a poriadne potraste, aby sa lak zmiešal s tekutinou a bol opäť takmer ako nový.

Kreativite sa medze nekladú

Lak na nechty môžete pokojne použiť namiesto farieb a spestriť si ním takmer všetko. Od kľúčov po púzdro na telefón. Zo zásob, ktoré doma máte, určite vykúzlite originálne kúsky a navyše ušetríte pár eur za nové farby či iné kreatívne pomôcky.

Škrabance na topánkach

Krásne červené lodičky predsa nemôžu skončiť v koši len preto, že ich špica vyzerá, akoby ste v nich odohrali minimálne tri futbalové zápasy. Topánky vyčistite, vysušte a nájdite v dóze s lakmi ten odtieň, ktorý sa zhoduje s farbou vašich topánok. Ak by ste rovnakú alebo veľmi podobnú farbu doma nemali, v tomto prípade vám za to môže stáť aj nákup nového laku. Opatrne lakom pretrite škrabance, alebo celú špičku, podľa potreby. Ťahajte v smere zhora dole a na štetci majte primerané množstvo laku, aby vám nestekal a nerobil nepekné fľaky či hrčky.

Nová kabelka

Vlastníte kabelku, ktorú máte už minimálne desať rokov, a neviete, aký postoj k nej zaujať? Na jednej strane máte problém sa s ňou rozlúčiť, lebo je stále plne funkčná, na strane druhej je to už pre vás čistá nuda. Použite ju ako plátno a pofrkajte ju rôznymi lakmi, ktoré doma máte. Toto abstraktné umenie dodá kabelke nový nádych, šmrnc a vy ju opäť vezmete na milosť. Rovnako si môžete skrášliť napríklad aj obal na mobil.

Kľúče

Opäť držíte v ruke zväzok kľúčov a jeden po druhom skúšate, ktorý bude pasovať do zámku? Už toľkokrát ste si povedali, že si ich označíte! Teraz je ten správny čas. Každý kovový kľuč si natrite inou farbou. Je len na vás, či si kľúč za pomoci laku natriete celý alebo len jeho časť, prípadne si na ňom nakreslíte malý ornament. Podstatné je, že farebne rozlíšené kľúče vám uľahčia ich používanie.

Svietnik

Dodajte nový dych starým pohárom a vyrobte si pre seba alebo ako darček pre priateľov originálne svietniky či rôzne stojany. Pohár musí byť číry a pomocou laku si na ňom maľujte to, čo vám práve napadne. Či už si zvolíte pravidelné pruhy, kvety, jednofarebné maľovanie. Je to na vás. Podstatné je, že dáte starým veciam možnosť opäť plniť svoju funkciu. Ak chcete napríklad svietnik, nanášajte lak v jednej vrstve, aby bolo cez farbu vidno plamienok zo sviečky.

Doplnky

Stará bižutéria, ošúchané sponky. Aj tu môže byť lak na vlasy prostriedkom na oživenie farieb alebo ich úplnú zmenu. Najmä, ak zvolíte sýte farby, ktoré dobre kryjú. Starý prsteň, na ktorom je očko z nejakej plastovej korálky, tak môže razom získať na originalite. Pomaľujte si náramok a noste ho najmä vtedy, keď budete mať rovnaký odtieň laku aj na nechtoch. Aj zo starých sponiek či štipcov do vlasov, z ktorých už pomaly zlieza farba, môžete za pomoci laku a pár šikovných ťahov urobiť nové kúsky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. apríl 2024 22:30