Pena na holenie bude vašim pomocníkom aj pri čistení toalety.dreamstime
StoryEditor

Pena na holenie je multifunkčný čistiaci prostriedok. Budete šokovaní na čo všetko sa dá použiť

13.12.2023, 20:00
Životný štýl

Poznáte to, doma máte toľko čistiacich prostriedkov, že vám na ich zrátanie nestačia prsty jednej ruky a aj napriek tomu sa nájdu nečistoty, s ktorými si neviete poradiť a nefunguje na ne ani ten zázračný, toľkokrát reklamovaný prípravok. A pritom riešením môže byť niečo, čo je určené na úplne iné použitie. Napríklad taká pena na holenie. Pokojne kúpte tú najlacnejšiu, ktorú v drogérii nájdete, no jej multifunkčné použitie využijete v celej domácnosti.

Naozaj nie je nutné mať na každý povrch iný čistiaci prostriedok, niekedy postačí jeden a jeho efekt je dokonalý a využitie všestranné.

Čistenie toalety

Cena WC gélov, najmä tých kvalitných, je pomerne vysoká, no ani tie najlepšie si častokrát neporadia so všetkým, čo v sebe toaleta ukrýva. Ak by ste chceli mať opäť žiarivo bielu misu, naneste do nej hrubšiu vrstvu peny na holenie a nechajte pôsobiť asi 30 minút. Následne kefou poriadne wecko umyte. Penu môžete použiť aj na dosku, ktorú vyčistite pomocou handričky a následne umyjete čistou vodou.

Podrážky

Podrážky sa znečistia už po pár minútach vášho pobytu vonku. Najmä v zárezoch sa špina usadí pomerne rýchlo, no odstrániť ju je niekedy hotová veda. Aj tu bude tým najlepším pomocníkom pena na holenie. Naneste penu na hubku na umývanie riadu, ktorú si vyčleníte na tieto účely, a prejdite pár krát po podrážke. Pena sa dostane aj do zárezov a podrážka bude opäť biela. Ak je znečistenie príliš veľké, použite menšiu kefku a poriadne vyšúchajte.

Dokonale čistá rúra

Čistiť dvierka na rúre je niekedy ako za trest. Nie vždy máte po ruke čistič na to určený, no pena na holenie odvedie rovnako dobrú prácu, ak nie lepšiu. Penu rovnomerne rozotrite po celom sklenenom povrchu a prejdite až ku krajom. Nechajte pôsobiť tridsať minút a následne krúživými pohybmi penu odstráňte. Je nevyhnutné si handričku stále oplachovať, aby ste penu dôkladne umyli. Na záver utrite do sucha. Nech sa páči, rúra je do hodinky ako nová. Rovnako môžete umyť a dôkladne vyčistiť aj jej vnútro rúry, nielen dvierka. Pena rúru zbaví aj tých najhoršie vyzerajúcich fľakov.

Umývadlo a vaňa

Ani na umývadlo a vaňu nepotrebujete žiadny špeciálny predražený výrobok. Pena na holenie bude úplne stačiť. Vaňu a umývadlo najskôr navlhčite, aby sa pena dobre rozotierala. Naneste ju po celom povrchu a nechajte pôsobiť 20 minút. Po uplynutí tohto času ešte za pomoci handričky alebo hubky vaňu či umývadlo jemne pretrite a na záver opláchnite prúdom vody.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:29