Aj proti extrémnemu poteniu existujú účinné zbrane.pexels
StoryEditor

Leto bez máp v podpazuší a bez nepríjemného zápachu? Dáme vám návod, ako na to

31.05.2022, 15:00
Životný štýl

Ak sa cítite nepríjemne vždy, keď máte zdvihnúť ruky, len preto, aby nebolo vidno mapy v od potu, nie ste v tom samy. Každý počas leta rieši menšie či väčšie problémy spojené s potením. Niekoho trápia spomínané mapy, iní majú problém s extrémnym potením nôh alebo odretými stehnami.

Aby ste si však zbytočne neznepríjemňovali horúce dni, máme pár tipov, ako nepríjemné potenie eliminovať, prípadne sa úplne vyhnúť niektorým „zapáchajúcim" záležitostiam.

Potenie nôh

Začnime tým, že potenie nôh sa týka naozaj všetkých. Aj tých najviac upravených žien a pánov, ktorí si potrpia na dôkladnú hygienu. Samozrejme, práve hygiena je absolútnou nevyhnutnosťou, avšak niekedy hrajú proti vám aj iné predispozície. Nohy si počas leta pravidelne ošetrujte, zájdite na pedikúru, kde vám odstránia zhrubnutú kožu, a doma používajte peeling. Ten chodidlá zbaví odumretej kože a hneď sa budete cítiť lepšie.

V drogériách a lekárňach sú dostupné rôzne prípravky na nohy. Od antiperspirantov, cez spreje do topánok, až po napríklad detský púder, ktorý zachráni všetkých, ktorí trpia nadmerným potením tejto partie. Ak sa chcete vyhnúť nepríjemnému zápachu, budete musieť siahnuť po niektorom z týchto produktov.

V lete dajte stopku noseniu siloniek a silonkových ponožiek. Aj tak je to módny prešľap a navyše tá syntetika len podporí potenie. Alfou a omegou nech je pre vás obuv. Na nej nikdy nešetrite. Topánky vyrobené z kvalitných materiálov sú k vašim nohám, povedzme, oveľa viac zhovievavé. Na šport si vyberajte nielen funkčné oblečenie, ale aj ponožky. Tie spoľahlivo odvádzajú pot, a keď sa po vašej aktivite vyzujete, nebude o tom vedieť široké okolie.

Odreté stehná

Povedali by ste, že odreté stehná sa týkajú len obéznych ľudí? Omyl. Predovšetkým počas leta trápia odreté stehná bez rozdielu ženy aj pánov a nebudeme hovoriť o tom, že ani zďaleka netrpia žiadnou nadváhou. V prvom rade treba predchádzať tomu, aby k odretým stehnám vôbec došlo. Ak teda viete, že sa vás tento problém týka, tak si zaobstarajte bandaletky, najlepšie v telovej farbe. Tie si dáte na stehná a zabránia tomu, aby sa o seba obdierali.

Ďalšou možnosťou sú tiež rôzne krémy či gély, ktoré používajú napríklad športovci. Tie vám na pokožke vytvoria akýsi film, vďaka ktorému nevzniknú na pokožke žiadne nežiadúce ranky. V prípade, že sa vám predsalen nepodarilo predísť tomuto problému a máte až do krvi odreté stehná, ošetrujte ich prípravkami z lekárne a pár dní noste kraťasy alebo vzdušné nohavice vyrobené z čistej bavlny či ľanu.

Mapy v podpazuší

Dnes je skôr raritou, keď vidíme u niekoho neoholené podpazušie. Je to jeden zo základných úkonov, ktoré by ste mali urobiť, ak sa chcete vyhnúť tvorbe baktérii, ktorá je spojená so zápachom v týchto partiách. Nadmerné potenie sa môže mať za následok tiež stres alebo kilogramy navyše. Dbajte na pravidelnú a dôkladnú hygienu. Antiperspirant nech je vašou každodennou rutinou. Spomedzi širokej ponuky si vyberajte radšej tie bez hliníka a solí. Antiperspirant si môže navyše naniesť na všetky partie, ktoré sa potia, napríklad aj na chrbát.

Aby ste sa počas letných dní cítili príjemne, noste vzdušné oblečenie. Preferujte prírodné materiály a oblečenie, ktoré ste mali počas dňa na sebe, patrí do práčky. Nie do skrine. Najmä počas leta. Oblečenie predsa len nasaje pot a verte nám, cítiť to na kilometre.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 05:09