Leto je za dverami, zmrzlinová sezóna v plnom prúde a uvidíme, či zostanete verné klasike, alebo sa tentokrát necháte zlákať niektorou z netradičných príchutí.
Senová zmrzlina
Vôňa sena neodmysliteľne patrí k letu, nemyslíte? Šíri sa lúkami, no viete si predstaviť, že seno bude jednou z hlavných ingrediencií v zmrzline? Dnes už je možné naozaj všetko a ku podivu je táto zmrzka aj chutná. Je smotanová a seno ju dokonale doladí. Tá chuť vás prenesie do detstva, kedy ste so steblom suchej trávy v ústach pobehovali po záhrade a tešili sa zo života. Ak budete mať možnosť, určite ochutnajte!
Tradičná bryndza
Nielen naše tradičné bryndzové halušky vám toto leto na potulkách Slovenskom urobia radosť. Na pultoch zmrzlinární sa čoraz častejšie objavuje aj bryndzová zmrzlina. Pochutnajú si na nej najmä milovníci sladko-slaných príchutí. Dáte tento rok šancu bryndzi aj v chrumkavom kornútku? Dostanete ju aj u nás, vlastne, veď kde inde!
Čierne uhlie
Trošku kalifornskej kreativity a v tamojšej cukrárni je hlavne medzi mladými hitom tohto leta zmrzlina z čierneho uhlia. Samozrejme, čierna ako uhoľ. Oficiálny názov tejto špeciality je Black Roses.
Baby Gaga
Ste zvedavé, aká zmrzlina je ukrytá pod názvom Baby Gaga? Pre niekoho to bude možno trošku cez čiaru, no v londýnskej zmrzlinárni sa po tejto dobrote vždy len tak zalizujú a ide "na dračku". Ide o zmrzlinu vyrábanú z čerstvého materského mlieka a môžete si vybrať, či siahnete po sviežej citrónovej alebo vanilkovej príchuti.
Slaninová zmrzlina
Slanina je skvelou potravinou. Jej výrazná, slaná chuť sa skvele kombinuje aj s inými príchuťami a je skvelá napríklad aj v kombinácii so sladkými sušenými slivkami či ďatľami. V Amerike ju dokonca doplnili o pálivé chilli papričky, a tak si texaskí kovboji môžu pochutnať na zmrzline pre skutočných chlapov.
Luxusný homár
Mäso z homára je luxusnou záležitosťou, za ktorú si v reštauráciach poriadne priplatíte. A práve nároční zákazníci majú možnosť dopriať si homára aj v podobe letnej pochúťky. Ak sa rozhodnete v niektorom letovisku ochutnať takúto exotiku, buďte pripravené, že pre ňu budete musieť hlbšie siahnuť do peňaženky.
Konské mäso
V našich končinách nie je bežná konzumácia konského mäsa. Naopak, sú krajiny, kde je toto mäso považované za delikatesu a vyrábajú sa z neho klobásky, salámy a dokonca aj zmrzlina. Pre fajnšmekrov fajn, ale my teda radšej zostaneme verné čokoláde.