V tomto znamení sa rodí najmenej ľudí. Patríte k tým výnimočným aj vy?dreamstime
StoryEditor

Jedno z dvanástich znamení zverokruhu je jedinečné - má ho najmenej ľudí na svete. Patríte k nemu aj vy?

27.04.2022, 08:00
ASTRO

Astrológia dokáže predpovedať budúcnosť, vyberie vám životného partnera a predovšetkým vám mnohé prezradí o vašej osobnosti. Každé z dvanástich znamení zverokruhu je samo o sebe jedinečné, no jedno z nich je o čosi výnimočnejšie, má ho totiž najmenej ľudí na svete. Zistite, či k nemu patríte aj vy.

Tradičná astrológia pozostáva z dvanástich hviezdnych znamení, ktoré sú rozdelené podľa dátumov narodenia. Na každé jedno znamenie pripadá 28 až 30 dní v roku a šanca narodiť sa v jednom z nich by mala byť pre každé rovnaká, no nie je to tak. Existuje totiž jedno znamenie, ktoré má štatisticky najmenej ľudí na svete. Ktoré to je?

Najviac detí sa rodí v tomto mesiaci

To, podľa čoho sa dá zistiť, ktoré znamenie je medzi ľuďmi najrozšírenejšie a ktoré naopak nie, závisí najmä od počtu pôrodov a počatí počas roka. Zistilo sa, že mnohí ľudia využívajú práve zimné mesiace na trávenie času s rodinou alebo partnerom, čo znamená, že majú príležitosť na splodenie potomstva. V auguste až septembri, teda o deväť mesiacov neskôr, zažíva svet nával novorodeniatok. Znamenie, ktoré sa teda medzi ľuďmi vyskytuje najčastejšie, je Panna. Tej vládne planéta Merkúr, vďaka ktorému bývajú jej nositelia veľmi bystrí, netrpezliví a čistotní. Panna má neuveriteľné organizačné schopnosti, často ju ľudia nazývajú aj perfekcionistkou. Na druhej strane však vie byť príliš kritická, prieberčivá a len málokomu ukáže svoju citlivú stránku. Ženy narodené v tomto znamení nikdy neukazujú svoju slabosť, naopak prekážky ich len posilnia. Sú komunikatívne a spoločenské, no na niektorých pôsobia chladne. Keďže milujú prácu, často ich nájdete v profesiách ako lekárka, právnička či učiteľka. Znamenie Panna je vo svete najrozšírenejšie, ktoré je ale u ľudí raritou?

Znamenie, ktoré nemá len tak hocikto

Podľa prieskumu sa najmenej ľudí rodí na Štedrý deň a vlastne počas celých vianočných až novoročných sviatkov. Záver mesiaca december, ale najmä január je špecifický tým, že ako jediný z dvanástich mesiacov má zaznamenaný najnižší počet pôrodov. Už viete, v ktorom znamení sa narodilo najmenej ľudí? Áno, je to Kozorožec, do ktorého vstupuje Slnko 22. decembra a vychádza z neho 20. januára.

Kozorožci bývajú pracovití, ambiciózni, vytrvalí, ale aj chladní a povahovo nároční. Na mnohých môžu pôsobiť pesimisticky, a to len vďaka tomu, že majú reálny pohľad na svet. Ľudia narodení v tomto znamení bývajú v živote úspešní, pretože vedia, ako si veci naplánovať a vydržať aj na ceste plnej prekážok. Prácu berú naozaj vážne, nikdy sa totiž nezastavia. Väčšinou obsadzujú vedúce pozície vo vedných odboroch, štátnej služby či manažmentu. Vo vzťahoch sú priami, no oddaní a milujúci. Keďže majú radšej samotu, v spoločnosti ich často neuvidíte, ale môže za to aj fakt, že je na svete len veľmi málo Kozorožcov.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 18:26