pixabay.com
StoryEditor

V tehotenstve si neoblečiem ani ponožku

05.10.2016, 08:33
Životný štýl
Autor:
iDnes
Traja regionálni politici v južnom Japonsku si vyskúšali sami na sebe, ako sa cítia ich tehotné ženy. Obliekli si "tehotenské vesty" vážiace 7,3 kg, ktoré simulovali siedmy mesiac tehotenstva a robili v nich to, čo japonská spoločnosť ustavične očakáva od manželiek pracujúcich mužov.

Japonsko je krajina workoholikov a televízna reklamná kampaň zničeným manželom otvára oči a nabáda ich, aby doma svojim ženám viac pomáhali, píše idnes.cz.

Traja regionálni lídri už so spomínanými vestami natočili video s názvom "Guvernér je tehotná žena". Sledovaní boli pri bežných domácich činnostiach. Jeden z guvernérov sa snaží navigovať nákupný vozík, ďalší opatrne zostupuje zo schodov, alebo si cez "tehotenské brucho" nemôže obliecť ponožky.

"Bolia ma ramená a chrbát," sťažuje sa vo videu guvernér Kono, otec troch detí. Politici skúšajú umývanie riadu, vysávanie, idú MHD a nosia tašky s nákupom. Ukazujú tak, s čím sa tehotné ženy stretávajú.

Z prieskumu vykonaného Organizáciou pre hospodársku spoluprácu a rozvoj v roku 2014 vyplýva, že Japonci patria ako partneri medzi najmenej užitočných na svete. "Zatiaľ čo ich ženy a matky, vrátane tých pracujúcich, venujú domácnosti v priemere päť hodín denne, oni sami len hodinu," uvádza The Telegraph.

"Naozaj som nevedel, s čím všetkým sa moja žena musí vysporiadať," povedal guvernér Muraoka. "Teraz, keď som pochopil, čo musí toľko mesiacov znášať, cítim vďaku."

Kampaň obletela Japonsko a 96,7 % mužov, ktorí ju videli, súhlasilo v ankete s tým, že by muži mali v domácnosti a s výchovou detí viac pomáhať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 01:44