pixabay.com
StoryEditor

Málo veľkostí, ťažké kombinovanie. Čo ženám vadí pri nákupe plaviek?

30.07.2016, 14:45
Životný štýl
Keď v akejkoľvek spoločnosti spomenú tému nakupovanie plaviek, spustí sa búrlivá diskusia. Prevažná väčšina žien, ale aj mnoho mužov ho totiž považuje za síce nutné, ale veľmi nepríjemné zlo. Spýtali sme sa čitateliek na Facebooku, čo ich pri vyberaní najviac trápi, a radíme, ako problémy čo najlepšie vyriešiť.

Potrebujem iný horný a dolný diel

To, že sa bikiny často predávajúevita len "pokope", vás trápi najčastejšie, ako sa uvádza na idnes.cz. "Keď už sa trafím do veľkosti vrchnej časti, nohavičky sú obrie," hovorí Jitka. Míša má rovnaký problém: "Vrchný diel je vždy menší ako moje prsia." A nájdu sa aj dámy, ktoré to majú obrátene - spodný diel im sedí dobre, ale horný je príliš voľný.

Riešenie

Nezostáva vám nič iné, než si zaobstarať každý diel zvlášť, ale našťastie túto možnosť ponúka čoraz viac obchodov. Jeden z dielov už vo vašej veľkosti nemôžete zohnať? Skúste experimentovať a kombinujte rôzne druhy, farby, vzory (tu sa dozviete ako) a pokojne aj značky.

Mám veľké prsia, ale malý obvod

Druhá najčastejšie menovaná ťažkosť trápi veľa žien nehľadiac na typ postavy. Absencia plaviek na veľké prsia vadí aj čitateľke Michaele: "Keď už veľkosť je, tak plavky absolútne nesedia. Ako keby ich navrhoval niekto, kto tomu nerozumie. Navyše väčšie prsia v podstate automaticky znamenajú obmedzený výber, čo sa vzorov a farieb týka."

Riešenie

Zabudnite na veľkosti S, M a L. Vyberajte u značiek, ktoré majú "reálne" číslovanie, rovnaké ako u spodnej bielizni. Ani tak samozrejme nie je vyhraté, ale pomôže, keď sa zameriate na jednotlivé prvky, ktoré zaisťujú podporu. Okrem kostíc a výstuží sú to dostatočne široké ramienka a zadný pruh. Viac tipov, ako vyberať plavky pre objemný hrudník, nájdete tu.

Vhodnou variantom sú jednodielne plavky, viac látky totiž znamená viac podpory a rozdiely medzi jednotlivými veľkosťami nebývajú tak znateľné. Nemusíte pritom vyberať len zo strihov, ktoré sú moc konzervatívne aj pre vašu babičku. V móde sú jednodielne kúsky so zaujímavo riešeným dekoltom, šnurovaním alebo prestrihmi na bokoch.

Mám malé prsia a mnoho plaviek na mne nevyzerajú dobre

"Mám asi najhoršiu možnú kombináciu: malé prsia a veľký zadok. Zatiaľ som sa s ňou ale vždy popasovala," napísala do diskusie Jaroslava. Nie je sama, mnoho žien má pocit, že ich menšie prsia v plavkách nevyzerajú dobre, alebo sú im všetky košíčky veľké.

Riešenie

Urobte z menšieho poprsia výhodu a využite fakt, že na rozdiel od viacerých obdarených môžete oveľa ľahšie experimentovať s novými trendmi. Zamerajte sa na to, čo vám pristane: módne volániky na podprsenke, spadnuté ramená, jednoducho strihané športové plavky a tiež na horné diely typu "bandeau", ktoré tento rok nájdete v úplne každej kolekcii.

Nepáčia sa mi farby a vzory v obchodoch

"Pekné plavky zoženiete tak v marci i v apríli. V lete už sú vo väčšine predajní jesennej kolekcie a z plaviek zoženiete len zvyšky,“ sťažuje sa Michaela. Vande zase vadí, že keď už jej dcéry nájdu príjemné plavky, čo dobre sedia, nepáči sa im design: "Jedny sú moc farebné, iné zase majú vzor skôr pre zrelšie ženy."

Riešenie

Prekonajte strach z nakupovania na internete, e-shopy s módou vrátane tých špecializovaných na spodnú bielizeň a plavky často ponúkajú väčší výber farieb, vzorov aj strihov. Mnohé majú navyše špeciálnu "plus size" sekciu alebo radu pre väčšie poprsie, ktoré sú u nás v kamenných obchodoch skôr raritou.

Každý dobrý e-shop má navyše k dispozícii tabuľky veľkostí (stačí sa čo najpresnejšie zmerať) a ústretové pravidlá, čo sa týka reklamácií. Výhodou je tiež to, že sa vyhnete radám v kabínkach, nelichotivému osvetleniu, vpádom zle vyškoleného personálu i boju s nevhodne umiestnenými bezpečnostnými čipmi - všetky tieto nepríjemnosti sa v ankete objavovali opakovane.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 21:19