profimedia
StoryEditor

Štíhle stehná na počkanie. Vytvarujte si ich aj pri pozeraní televízora pomocou ľahkých cvikov

27.08.2021, 21:15
Životný štýl
To, že stehná a boky patria k častiam tela, na ktoré sa nám tuk len tak ''lepí'', nie je žiadnym tajomstvom. Ako si z nich môžete ubrať pár centimetrov?

Sumo drep 

Bez drepov to nejde. Ruku na srdce - aj keď ich príliš nemusíte, faktom je, že toto cvičenie úonúka benefity, aké len málokto. Okrem toho, že vám pomôže v boji so širšími bokmi a stehnami je ideálne na vytvarovanie zadku a v neposlednom rade na spevnenie dolného bruška. Pravidelné praktizovanie prinesie prvé ''ovocie'' už za dva týždne - a tak s týmto cvikom neváhajte a začnite čím skôr. 

Pozor, aby mal drep efekt, je potreba, aby bol prevedený správne. Ak sa chcete viac zameriať na vnútorné stehná, odporúča sa širší postoj, ktorý dá vašim nohám o čosi viac zabrať. Nezabudnite, že chrbát by mal byť vyrovnaný a trupom by ste sa v žiadnom prípade nemali nakláňať dopredu, práve naopak. Ťahajte dole najmä zadok a dbajte na to, aby ste sa nehrbili.

Zdvíhanie nôh 

Obľúbený cvik, pri ktorom sa síce nespotíte, no dá vám zabrať. Ľahnite si na bok, pričom si hlavu podoprite dlaňou. Zdvihnite nohy nad zem, približne 10 centimetrov a hornú nohu zdvíhajte hore a dole. Tým, že nohy nebudú na zemi, budete viac pôsobiť nielen na brušné svalstvo, ale aj stehná a boky. Zopakujte tento cvik aspoň 15-krát a následne nohy prestriedajte. Aby ste dosiahli čo najväčší účinok, odporúča sa zopakovať aspoň tri série. 

Švih nohou 

Dáme sa na štyri, pričom pokrčíme jednu nohu. Tú sa snažíme s vystretou špičkou vykopnuť čo najvyššie a najrýchlejším tempom. Celý čas však dbáme na to, aby sme cvik vykonávali správne a nohu najmä v kolene nekrčili. Vydržíme 30 sekúnd a následne nohy prestriedame. Ak vládzeme, môžeme si pridať ďalšie kolo, no oveľa viac sa odporúča pridávať každým dňom čoraz viac sekúnd a predlžovať intervaly.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. júl 2024 12:08