pixabay.com
StoryEditor

Takto sa vám mejkap neroztečie. Tipy, ako na svieži vzhľad v lete

01.07.2016, 06:00
Životný štýl
Ako sa vyhnúť roztečenému mejkapu, rozmazanému obočiu, lesklej pleti či roztápajúcej sa špirále? Tu sú niektoré z letných kozmetických tipov, aby ste vyzerali úžasne aj v horúčave.

Teplé počasie si s mejkapom nerozumie. Udržať si upravený a svieži vzhľad aj počas dní, kedy ortuť teplomera atakuje tridsať stupňov Celzia je niekedy nadľudský výkon.

"Buďte hydratované," radí Tia Hebronová, vzdelávacia vedúca pracovníčka z Bobbi Brown Cosmetics. "Ide o tajomstvo krásy, ako si udržať zdravú a sviežu pleť," dodala odborníčka na nydailynews.com. To platí, nech je akékoľvek ročné obdobie. Nezabúdajte na to aj v teplých mesiacoch.

Bez oleja s ľahkým tónovaním

V lete padnú vhod mejkapy, ktoré nie sú na báze oleja. V kombinácii s teplom a potom sa môžu ľahko roztiecť. Radšej dajte prednosť radšej jemným tónovaným zvlhčovačom v podobe BB alebo CC krémov, ktoré krásne zjednotia pleť a zároveň ju nezaťažia. Pokožka tak môže voľne dýchať. Dôležité je, vybrať si ten správny podľa typu svojej pleti a následne ho dôkladne rozotrieť. Treba počítať s tým, že opálenie na tvári dosahuje zvyčajne iný odtieň ako na krku či dekolte. Pre dôkladné zjednotenie odtieňov je potrebné natrieť mejkap či BB krém dostratena aj pod čeľusťou a na krku.

Po aplikácii mejkapu prichádza na rad fixačný prípravok, ktorý by mal byť v lete priam nevyhnutnou výbavou kozmetickej taštičky. Mejkap udrží celé hodiny dokonalý a príjemným plusom je fakt, že zabezpečí príjemný chladivý pocit.

Zmatňujúce prípravky majú zelenú

Rozpustenie mejkapu oddialite, ak si na pleti vytvoríte zmatňujúci podklad. Podkladová báza s vlastnosťou absorpčného púdra sa v póroch neusadí, no zároveň vyhladí pleť. Siahnite po primeri s opaľovacím ochranným faktorom aspoň 15, ktorý vás príjemne prekvapí matujúcim efektom. Svoje miesto má aj minerálny púder, ktorý pleť zmatní a zároveň rozžiari. Nezabúdajte však, že menej je viac. Preto aplikujte menšie množstvo púdru na pleť.

Ďalšie triky

V lete sa vyhýbajte silnému mejkapu. Keď už, dajte prednosť dlhotrvajúcim očným tieňom v ceruzke a transparentnému lesku na pery. Odborníčka na krásu odporúča pohrať sa so svetlejšími farbami. Aj tekutá linka na oči doplnená oteruodolnou alebo vodeodolnou riasenkou môže byť skvelým riešením.

Odsávacie papieriky sú skvelými pomocníkmi, keď sa na vašej tvári objaví pot a mejkap sa kvôli tomu rozpúšťa ako maslo po krupicovej kaši. Odsajete si s nimi maz a olejové čiastočky z mejkapu. Pleť bude čistá a zmatnená na pár hodín.

Nezabúdajte, že sa môžete akokoľvek snažiť, pokiaľ nebudete mať základ - krásnu pleť, mejkap a iné farbičky nemusia na vás vyzerať dobre. Vyžaduje sa zdravá a čistá pleť. V letných mesiacoch používajte skôr gélové emulzie. Nevyhnutný je aj ľahší, menej mastný a hutný hydratačný krém, ktorý sa postará o bezchybnú pokožku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 11:25