pixabay.com
StoryEditor

Jedna šatka trikrát inak. Vykúzlite z nej tašku i letný top

27.06.2016, 14:45
Životný štýl
Zdá sa vám, že míňate veľa peňazí za módu? Kúpte si jednu šatku, vystačíte si s ňou po celé leto, myslí si štylistka Gábina Koutská. Pozrite sa na jej jednoduché návody, ako ju premeniť v tri úplne iné kúsky: turban, tašku a top s odhaleným chrbtom.

Bohémsky turban

Turban najlepšie vytvoríte zo stredne veľkej obdĺžnikovej šatky. Postupujte ako vo videu: stočte ju do rúrky, obtočte okolo hlavy ako dvojitú čelenku, vzadu zaviažte a upevnite. Výsledkom je jeden z najväčších trendov leta - úplne zadarmo, ako píše idnes.cz.

Taška na čokoľvek

Na improvizovanú kabelku sa vám bude lepšie hodiť väčšia štvorcová šatka. "Ak máte len obdĺžnikovú, preložte ju na polovicu," radí štylistka značky Zoot. Na každom cípe urobte uzol; po dvoch ich zviažte k sebe a hotovo.

Dokonalý letný top

Vyrobíte ho zo štvorca (alebo preloženého obdĺžnika). Šatku preložte tak, aby vám vznikol trojuholník, dva vzdialenejšie cípy si potom uviažte okolo pása. Trojuholník rozdeľte na dve vrstvy, z jednej bude ľavá a z druhej pravá časť topu. Rohy uviažte za krkom a šatku doupravte podľa potreby. "To, ako bude výsledok vyzerať, závisí samozrejme aj od materiálu," dodáva Gábina Koutská.

Viac inšpirácie nájdete na stránke relácie Na veľkosti nezáleží na Playtvák.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 00:45