pexels.com
StoryEditor

Zarábajú atraktívne ženy viac ako ostatné? Štúdia odhalila pravdu

04.08.2017, 13:00
Životný štýl
Hovorí, že pekní ľudia to majú v živote ľahké. Nielenže si mnohí z nich užívajú zvýšenú spoločenskú obľúbenosť, ale dosahujú aj vyšší príjem oproti menej príťažlivým kolegom. "Prémia za krásu" podľa tejto štúdie skutočne existuje.

Atraktívne ženy dokážu k sebe prilákať viac peňazí, ako píše techtimes.com. Aká tučná bude ich peňaženka, záleží na ich atraktivite. Vedci v novej štúdii zistili, že krása vie zaujať a ženy by ju mali podľa odborníkov využiť.

Väčšie zárobky vďaka kráse

Nežnejšie pohlavie chodieva do salónov krásy, na nechty alebo čistenie pleti obvykle s nejakým zámerom - je to čiastočne kvôli túžbe získať z toho niečo. Čo je za účelom zlepšenia vzhľadu a jeho vzťah k vnímaniu analyzoval Jaclyn Wong, sociológ z University of Chicago v spolupráci s Andrew Penner z University of California v Irvine.

Vedci robili rozhovory s 10-tisíc jednotlivcami a požiadali ich o informácie o vzdelaní, zamestnaní, sociálnom správaní, osobnosti a príjmov. Všetci účastníci mali zároveň ohodnotiť samých seba, či sa považujú za atraktívnych a ako veľmi dbajú o svoj vzhľad. Hodnotenie atraktivity sa porovnávalo s príjmami a ďalšími parametrami. Výsledok? Tí, ktorí sa vnímali ako atraktívni, v skutočnosti zarábali až o 20 percent viac ako tí, ktorí sa ohodnotili ako priemer.

Muži i ženy, klasifikovaní ako príťažliví mali vyššie príjmy, no štúdia upozornila, že ak je žena dobre upravená, je vnímaná príťažlivejšie. "Ženy majú výhodu. Aby boli atraktívne, stačí, ak sa upravia. Čo sa týka mužov, u nich len polovicu tvorí efekt príťažlivosti vďaka dostatočnej starostlivosti," dodal Wong. Ženy sú totiž hneď posudzované podľa vzhľadu a to je dôvod, prečo sa prezentujú upraveným zovňajškom.

Nie je to však len o tom, byť dobre upravený. Celková atraktivita, ktorá vychádza z osoby je najväčší faktor, prispievajúci k dobrému zárobku.

Vedci upozorňujú na diskrimináciu osôb, ktorá v dnešnom svete už nie je ničím výnimočným. Dokonca tých, ktorí sú atraktívnejší, mnohí vnímajú ako väčšie osobnosti.

Výsledky ukazujú, že atraktivita u žien tvorí aj ich správanie a postoj, nie je to ich vrodená vlastnosť.

Atraktivita ide z vnútra

Vyzerá to tak, že krása sa snúbi s dobrým zárobkom. Byť pekný sa v práci vypláca, aspoň čo sa týka žien. Muži majú vyššie zárobky celkovo ako ženské pohlavie, pritom ich atraktivita nie je vnímaná v takej miere ako u žien.

Otázkou ostáva, ako vyzerá žena, ktorá je krásna a atraktívna? Môžeme sa považovať za príťažlivé ženy? Nezáleží na farbe vlasov, očí, postave. Ide o celkovú charizmu, vyžarovanie, ktoré ide zvnútra. Nič nie je krajšie, ako zdravé sebavedomie akejkoľvek osoby.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 14:01