pixabay.com
StoryEditor

9 znakov, že ste úspešní, aj keď o tom netušíte

16.06.2016, 06:00
Životný štýl
Žijeme v uponáhľanom svete, ktorý kladie vysoké nároky na jednotlivca. Neustále sa za ničím ženieme, lebo túžime po úspechu, bohatstve a šťastí. Možno však považovať za úspešného človeka toho, kto je na vysokej pozícii, má moc či prestíž alebo dáva najavo finančnú nezávislosť? Skutočný úspech však prichádza z nášho vnútra.

Pozrite sa na indikátory podľa huffingtonpost.co.uk, ktoré ukazujú, že ste úspešnou osobou:

1. Nepotrebujete byť stredobodom vesmíru

Väčšina ľudí, ktorí sú úspešní po materiálnej stránke, sa správajú, ako keby boli centrom vesmíru. Považujú ho za svoj svet, ktorému vládnu a žijú v ňom. Za skutočným úspechom však stojí niečo iné. Je to schopnosť empatie – uvedomiť si, že aj pocity a sny iných ľudí sú rovnaké dôležité ako naše a bez nich jednoducho nemôžeme uspieť.

2. Ste optimista

Nádej a optimizmus sú základnou súčasťou šťastného života. Ak sa vám nebude dariť a mnohé veci si v živote pripustíte, na úspech, ktorý chcete dosiahnuť, môžete zabudnúť. Skutočný úspech znamená vždy vidieť veci z tej lepšej stránky a veriť, že aj tie najhoršie veci nakoniec dopadnú dobre.

3. Ste si vedomí, že neúspech netrvá večne

Ak vám niečo nevyjde, neznamená to automaticky, že ste zlyhali a nebudete úspešní. Berte to ako niečo, čo vás posilní a posunie ďalej. Každá jedna chyba, ktorú spravíte, považujte za cennú skúsenosť. Je pravda, že najväčšie obavy prídu vo chvíli, keď sa vám niečo nepodarilo a vy sa tak cítite frustrovaní a sklamaní. Nevzdávajte sa na ceste za úspechom.

4. Na veci sa pozeráte s nadhľadom

Zlé veci a stávajú. Taká je realita a ide o súčasť života. Nehádžte flintu do žita a poučte sa z každej nepríjemnej situácii, ktorá sa vám stane. Ak ste sa dokázali na svoj problém pozrieť s nadhľadom, možno to označiť za obrovský úspech.

5. Nebojíte sa požiadať o pomoc, ak potrebujete

Odmietanie pomoci je známkou emočnej nezrelosti. Ak viete prijať pomocnú ruku, znamená to, že nikomu nič nepotrebujete dokazovať. Uvedomujete si svoje slabé stránky a nevadí vám, ak ich objavia aj ostatní. Pochopili ste, že nikto neuspeje sám, bez pomoci iných.

6. Viete dopriať úspech

Len preto, že niekto iný dosahuje veľký úspech ešte neznamená, že vy už úspešní nebudete. Schopnosť úprimne sa tešiť z úspechu niekoho iného je jedným zo znakov úspešného života.

7. Nepotrebujete drámu vo vzťahoch

Spomeňte si na dni, kedy vám stabilné vzťahy pripadali nudné. Nepotrebujete už tento druh drámy vo svojom živote? Gratulujeme. Ak dávate prednosť stabilite, viete, čo je to úspech.

8. Je vám jedno, čo si ostatní myslia

Tí, ktorých zaujíma, čo si o ňom ostatní myslia, majú pocit, že musia stále niečo dokazovať. Nemusíte sa však o to starať, najdôležitejšie predsa je, že ste vy sami spokojní so sebou. Názory iných ľudí nemajú vplyv na realitu a nemenia to, kto ste. Každý žije svoj život, nie život ostatných. Je na každom, ako bude prebiehať.

9. Akceptujete to, čo nemôžete zmeniť a meníte to, čo môžete

Existuje rozdiel medzi pesimizmom a praktickosťou. Ak sa k vám blíži hurikán, ste si vedomí, že ho úplne nezastavíte. Akonáhle si pripustíte, že sa táto katastrofa k vám blíži, môžete začať pracovať na zmiernení jeho následkov. Ani výpoveď z práce vás nepoloží na zem. Namiesto trápenia túto skutočnosť prijmete a začnete sa sústrediť na objavovanie nových možností a plánov. Prevziať zodpovednosť za nečakanú zmenu okolností, ktoré nie sú príjemné vo vašom živote, je jedným z najväčších ukazovateľov úspešnosti.

Nezabúdajte, že skutočný úspech pochádza z vášho vnútra. To, že máte lepšiu prácu, väčší dom alebo krajšie auto z vás ešte nemusí spraviť úspešného človeka.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 22:34