Ľahšie sa vám bude vstávať po dôkladnom strečingu.pixabay.com
StoryEditor

Prvá vec, ktorú by sme mali urobiť, keď sa zobudíme

04.05.2016, 06:00
Životný štýl
Rána sú pre mnohých veľmi ťažké. Podľa psychologičky môžu byť ľahšie, ak do svojej každodennej rannej rutiny zaradíte jednu vec.

Vstať z postele hneď na prvé zvonenie budíka je pre niektorých nadľudský výkon. Preto si ešte poležia a zatiaľ pozrú na sociálnych sieťach a internete, čo sa deje vo svete. Iní sa dostanú z postele ihneď a ich kroky vedú do kúpeľne. Každý má iné ranné rituály, no väčšina má niečo spoločné. Nemajú radi rána a ešte rozospatí s nulovým nadšením odchádzajú z domu.

Zmení celý deň i postoj

Psychologička z Harvardu Amy Cuddyová vie, čo by sme mali každé ráno spraviť, aby sa zmenil celý náš deň i postoj. Ak nezabudneme na jednu noc v skorých ranných hodinách, máme zaručený úspešný štart do nového dňa, ako píše businessinsider.com.

Podľa odborníčky by sme nemali hneď vstať z postele. Po prebudení by našou prvou činnosťou malo byť poriadne si pretiahnuť svoje telo. Ako tvrdí spôsob, akým sa zobudíte, má veľký vplyv na to, ako sa budete cítiť počas celého dňa. Chcete byť šťastní? V tom prípade sa poriadne, čo najviac ako sa len dá ponaťahujte, pričom nezabúdajte ani na svoje paže. Roztiahnite ich do tvaru písmena V. Tak to robia ľudia, ktorí sú sebaistí a majú zaručený krásny deň. Ako je vlastne možné, že človek vďaka tomu dostane pocit istoty? Vďaka tejto póze mozog dostane signál, že sa cítite sebaisto. Cuddyová tvrdí, že sa stačí natiahnuť len na jednu minútu ešte predtým, než sa vaše nohy dotknú podlahy. Jednoducho povedané, mala by to byť prvá vec, ktorú spravíte hneď po zobudení sa z ríše snov.

Pozor si však treba dávať na polohu, v ktorej sa zobúdzate. Tí, ktorí sa zobudia na štýl embrya, sú počas dňa viac vystresovaní a bez nálady.

Taktiež nezabúdajte i na ďalšiu vec. Zaručeným spôsobom ako mať krásne ráno i celý deň je úsmev na tvári. S ním sa vám bude zaručene ľahšie vstávať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 19:23