Užívajte si život plnými dúškami.pixabay.com
StoryEditor

Toto by mala každá žena urobiť aspoň raz v živote

15.04.2016, 06:00
Životný štýl
Život je krátky, preto by sme si ho mali užiť. Kedy si ho však najviac vychutnáme? Keď sme samé, robíme, čo len chceme a nenecháme sa ovplyvniť druhými.

1. Cestujte samé

Vezmite si príklad z filmu Jedz, modli sa a miluj, kde si hlavná predstaviteľka naplánovala sólovú cestu. Po svete cestuje úplne sama, aby našla samú seba. Na konci filmu nájde lásku svojho života. Nezáleží na tom, ako ďaleko cestujete a čo robíte v danej krajine, ako píše womansday.com. Budete mať jedinečné zážitky, na ktoré budete ešte dlho spomínať. Navyše, domov prídete dokonale oddýchnutá.

2. Nájdite si nový koníček

Život je krátky a práve teraz je čas na to, plniť si svoje sny. Odjakživa ste túžili po pletení, chceli ste sa naučiť fotografovať alebo pestovať rastliny v záhrade? Tak to jednoducho robte. Budete šťastnejšie.

3. Vyberte sa na dobrú večeru

Jesť večeru v reštaurácii sama so sebou je skutočným testom dôvery. Pre mnohých môže byť zastrašujúce večerať sama pri stole, ale je to tiež dokonalý spôsob, ako si užiť večer po svojom a dať si to, na čo máte chuť. Je jedno, čo si myslia ostatní. Vy si večeru vychutnajte plnými dúškami.

4. Vytvorte si zoznam životných cieľov

Ak si spíšte svoje ciele na papier, lepšie si ujasníte, čo vlastne chcete, Ani nebudete vedieť ako, ale postupne budete na nich pracovať a zaškrtávať si políčku na papieri „Splnené“.

5. Choďte do kina sólo

Utečte od stresu z každodenného pracovného a rodinného života a uniknite do kina, kde sa môžete „stratiť“ v príbehu a skutočne relaxovať.

6. Spravte si beauty deň (alebo večer)

Po náročnom dni si zaslúžite masáž, výživnú masku na tvár či hydratačný kúpeľ na nohy alebo ruky. Alebo len tak si ľahnite a nepremýšľajte o ničom. Oddychujte.

7. Vráťte sa do školy

Chceli ste študovať konkrétny odbor, no osud vás zavial inak? Prihláste sa teraz do školy. Nikdy nie je neskoro. Naučíte sa nové veci, získate nových priateľov a tým aj koníček. Život bude zrazu krajší a pestrejší. Alebo sa prihláste na nejaký kurz, ktorý vám dá všetko, čo škola.

8. Spravte zo seba domáceho majstra

Predstavte si, že budete chodiť okolo kusu nábytku, čerstvo natretých stien alebo reorganizovanej skrini s vedomím, že ste to urobili samé podľa seba. Potom už budete pripravené riešiť takmer čokoľvek.

9. Občas zablúďte

Doslovne alebo obrazne, to je to, o čom je život. Občas vyjdite zo smeru cesty, ktorou sa uberáte spravte niečo iné, nezvyčajné. Keď potom nájdete opäť cestu, budete sa cítiť ako úplne nový človek – budete silnejšia, múdrejšia a sebestačnejšia.

10. Upečte tortu a zjedzte ju

Torta je zvyčajne pre viacerých, no tentokrát oslavujte len samé so sebou. Ani jednu sekundu nestrávte pocitom viny, že ste si tú sladkú dobrotu dopriali len vy.

11. Verte

Je jedno, čomu veríte, či už Bohu, nejakému náboženstvu či inej veci. Stojte si za tým a utvorte si vlastný názor bez toho, aby vám do toho vstúpila rodina, priatelia alebo iní ľudia.

13. Sadnite do auta a jazdite. Dlho

Nalaďte si svoje obľúbené pesničky, pustite ich nahlas a naštartujte motor. Užívajte si dlhú cestu autom, do ktorého nepustíte nikoho iného. Človek by ani nepovedal, ako si takto môže „vyčistiť“ hlavu.

14. Choďte na prechádzku

Namierte si to napr. do parku a buďte sami so svojimi myšlienkami. Budete sa cítiť omladená a získate inšpiráciu v živote.

15. Oddýchnite si vo svojom vlastnom dome

Byť sama doma je asi celkom zriedkavá situácia. Neustále okolo vás pobehujú deti, naštvaný manžel vás prenasleduje s otázkou, kde má svoje ponožky, televízor je nahlas pustený.. Nebolo by to úžasné, byť aspoň raz sama doma? Naplánujte rodine nejaký výlet a vy si odpočiňte s dobrou knihou a pohárikom vína. Nezabudnite si stíšiť telefón.

16. Vypnite všetku elektroniku

Vypnite telefón, počítač, TV, a všetko ostatné a buďte samé len vy a vaše myšlienky. Nepovažujte to však za ojedinelú príležitosť, mali by ste tak pravidelne robiť.

18. Robte uletené veci, ktoré ste vždy chceli robiť

Máte chuť tancovať okolo domu vo svojej spodnej bielizni, zatiaľ čo spievate svoje obľúbené pesničky pomocou svojej kefy ako mikrofónu? Alebo chcete vzlykať počas smutného, romantického filmu, pritom ako si užívate chuť zmrzliny? Nech je to čokoľvek, urobte to.

19. Bavte sa ako dieťa

Urobte niečo, čo ste mali na každodennom programe, keď ste boli dieťa. Šantenie na kolieskových korčuliach alebo kolotoče v lunaparku.. Cíťte sa opäť mladé a bezstarostné.

20. Občas sa zapojte do dobrovoľníckych prác

Aj keď niekedy zápasíte s vaším osobným životom, prácou a rodinným životom, nájdite si čas na pomoc iným, ktorí to najviac potrebujú a ktorí nie sú takí šťastní ako vy. Dobrovoľníctvo je úžasná činnosť, ktorá vás obohatí, ani nebudete vedieť ako. Ten pocit, že konáte dobro a niekomu pomáhate je často na nezaplatenie.

21. Vytvorte umelecké dielo

Možno si nepripadáte ako umelecký typ, no v skutočnosti má každý z nás kreatívnu dušu. Zaexperimentujte s farbou, skúste vyrobiť šperk alebo niečo podobné. Podporíte tým tvorivé schopnosti, čím si zlepšíte zručnosť a dám vám to nový pohľad na život.

22. Dosiahnite cieľ vo fitness

Aspoň raz v živote by ste mali dosiahnuť nejaký atletický čin, či už je to zabehnutie polmaratónu alebo naučenie sa nového športu. Budete sa cítiť skvele, nielenže posilníte svoje fyzické zdravie, ale aj z psychickej stránky budete silnejšie. Keď zvládnete nejaký športový cieľ, dokážete už čokoľvek.

23. Pokračujte vo svojom vzdelaní

Vždy sa môžete naučiť niečo nové, aj keď je to už nejaký čas, pretože ste našiel sám seba v učebni, nezúfajte. Len vyzdvihnúť novú knihu, zaregistrujte sa na bezplatnú on-line triedy, alebo počúvať podcast. Učiť sa nové zručnosti a informácie vám pripomenie, ako šikovný a schopný naozaj ste.

24. Napíšte list

Skutočný list, nie e-mail. Oslovte niekoho, kto nejakým spôsobom ovplyvnil váš život a dajte mu vedieť v podobe srdečného listu. Ukážte mu lásku a vďačnosť. Uvidíte to príjemné prekvapenie u osoby, ktorá zrazu od vás dostane list.

25. Spravte hocikedy láskavý skutok

Kúpte bezdomovcovi jedlo, nechajte väčší tringelt čašníkovi alebo darujte okoloidúcemu dáždnik počas silného dažďa. Urobíte veľa

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 06:15