Vyskúšajte skrášľujúce procedúry, ktoré vás omladia na počkanie. Snímka: photl.com
StoryEditor

Takto vyzerá omladenie ako zo sci-fi

22.02.2016, 13:40
Životný štýl
Mezoterapia, pri ktorej sa do kože dostane kyselina hyaluronová, patrí medzi najvyhľadávanejšie metódy omladenia.

Je totiž rýchla, minimálne invazívna a výsledok sa dostaví hneď. Pozrite sa, čo vás čaká, keď vyrazíte na mezoterapiu so špeciálnym prístrojom, ktorý využíva vákuum.

Prístroj Vital Injector sa používa na vyhladenie vrások na tvári, na krku, v dekolte a tiež na chrbtoch rúk, ako píše idnes.cz. Figurantke Mirke odporučila Jitka Chaloupecká, korektívna dermatologička z Laserového centra Anděl, ošetrenie celej oblasti dekoltu a krku.

Ako to funguje?

Relatívne nová metóda je podľa lekárky efektívnejšia vďaka vákuu. "Pokožka sa vďaka nemu nasaje, prístrojom do nej potom vpichneme päť drobných ihličiek s mikroskopickým množstvom kyseliny hyalurónovej," opisuje. "Kvapky sa v podkoží kyseliny hyalurónovej rovnomerne rozdistribuujú, naviažu vodu, a celú oblasť tak zvnútra hydratujú a spevnia."

Čo je dobré vedieť?

Aplikácia vyzerá bolestivo, ale lekár vás na ňu pripraví - danú oblasť asi hodinu vopred natrie znecitlivujúcim krémom. Samotný zákrok trvá niekoľko desiatok minút a tesne po ňom býva pokožka zľahka začervenaná, môžu sa na nej objaviť aj drobné podliatiny.

Ošetrované miesto sa hneď schladí a aplikuje sa na neho antiseptický krém; začervenanie zostane ešte pár desiatok minút, modriny maximálne týždeň.

"Výsledný efekt aj dĺžka jeho trvania sú individuálne, záleží na vykonaní aj na kvalite materiálu," hovorí Jitka Chaloupecká. V lepšom prípade podľa nej viditeľné vyhladenie vydrží rok, v horšom je potrebné zákrok opakovať už po pol roku.

Mezoterapia Vital Injector

Koľko stojí?
150 - 300 Eur podľa ošetrovanej plochy

Ako dlho trvá?
Cca hodinu a pol (vrátane doby pôsobenia znecitlivujúcej masti)

Ako často chodiť?
Zákrok môžete zopakovať dvakrát aj trikrát počas niekoľkých týždňov, aby bol efekt výraznejší. Obnovuje sa po 6-12 mesiacoch.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:32