StoryEditor

Tajomstvá, ktoré ženy skrývajú pred mužmi. Tieto skrášľovacie rituály nepriznajú

19.08.2015, 15:00
Životný štýl
Zatĺkať, zatĺkať a zatĺkať. Pozrite sa, o ktorých skrášľujúcich procedúrach žien by muži radšej nemali vedieť.

Za cenu krásnej bezchybnej pleti sú ženy schopné spraviť takmer čokoľvek. Aj keď navonok odmietajú niektoré procedúry, v skutočnosti po nich túžia alebo ich dokonca už absolvovali. 

Ako sa píše na idnes.cz, podľa viacerých prieskumov skrýva každá žena tajomstvá týkajúce sa vzhľadu, ku ktorým sa odmieta priznať. U niektorých je to odstraňovanie chĺpkov, pleťové a vlasové masky, aplikácia krému proti celulitíde, peeling či boj s vyrážkami.

Chĺpky na palcoch na nohách


Nechcené ochlpenie sa nevyhýba ani prstom na nohách, ktoré sú v lete na očiach viac ako inokedy. Pomôcť si môžete rýchlo a bezbolestne klasickou žiletkou. Jednoducho tmavé chlpy na prstoch oholíte a máte pokoj. Avšak, voskový pásik na tvár vás nechceného porastu zbaví na dlhšiu dobu.

Ochlpenie na brade


Ďalší z častých problémov, o ktorých sa nehovorí, sú tmavé chĺpky na brade. Tento problém sa zhoršuje vekom kvôli hormonálnej nerovnováhe. Môžu sa objaviť prakticky v každom veku. Pri skutočne nadmernom ochlpení si určite zájdite na gynekológiu a endokrinológiu a nechajte si skontrolovať funkciu vaječníkov a štítnej žľazy.

Ak máte svetlú pokožku a tmavé chĺpky, ideálnym riešením je laserová epilácia. Ak chcete problém riešiť v pokoji a súkromí vlastnej kúpeľne, pomôžu opäť voskové pásiky na tvár alebo stará dobrá pinzeta.

Krém na zapareniny na vyrážky


Obľúbeným trikom na čistú pleť je používanie krému, ktorý je primárne určený na zaparené zadočky bábätiek. Účinok spočíva v obsahu zinku, ktorý pôsobí priaznivo aj na akné. Čím vyšší obsah (v zozname ingrediencií sa objavuje na prvých miestach), tým lepší má účinok. O jeho priaznivom vplyve nemožno pochybovať. Zle sa však rozotiera a neobsahuje žiadnu ochranu proti UV žiareniu, takže sa hodí iba na použitie namiesto nočného krému.

Partnerovi ťažko vysvetlíte, že máte doma krém na zapareniny, no dieťa nemáte. Jeho účinky sú však také dobré, že nezostáva nič iné, než zatĺkať, zatĺkať a zatĺkať...

Vlasy plné objemu "od prírody"


Chýba vašim vlasom prirodzený objem a váš účes vyzerá ráno (alebo kedykoľvek počas dňa) spľasnuto? Potom sa určite často kamarátite so suchým šampónom. Nechajte partnera pri tom, že ste sa s dokonalým účesom s atraktívnym objemom jednoducho narodila. Nemusí vedieť o ďalšom triku, na ktorý musíte neustále myslieť. Hlavne majiteľky mastných vlasov mávajú veľkú spotrebu suchého šampónu.

Pozor na lacné púdre, ktoré sú na vlasoch vidieť na prvý pohľad a môžu vyzerať ako lupiny. V tejto kategórii sa nevyplatí šetriť, poobzerajte sa medzi osvedčenými značkami a produkt si na vlasoch najskôr vyskúšajte.

Domáce masky na vlasy


Preč sú časy, kedy ste sa musela spoliehať na podomácky vyrobenú masku na vlasy, keď ste chceli dodať svojej hrive extra výživu. Vôňa majonézy naozaj nepatrí medzi tie, ktorej sa ľahko zbavíte a najmä nie z vlasov, preto na tento domáci recept radšej zabudnite a kúpte si vlasovú masku z drogérie alebo kaderníckeho salónu. Lepšie sa s nimi pracuje, majú lepší vplyv na korunu krásy a tiež lepšie voňajú.

Na trhu nájdete expresné masky, ktoré prinášajú výsledky už v priebehu pár minút. Navyše sa lepšie zmývajú a nezanechávajú na vlasoch a pokožke hlavy nepríjemný povlak, ktorý kožu môže podráždiť. Vlasy sa vám budú lepšie upravovať než po vaječnej a majonézovej kúre a v neposlednom rade budú lepšie voňať.

Pleťová maska ​​pre čistú pokožku


Aplikácia pleťových masiek robí pokožke veľmi dobre! Tradičné droždie s citrónovou šťavou síce do istej miery pleť čistí a zbavuje nepekných vyrážok, ale lepšie výsledky vám prinesie profesionálna maska ​​s aktívnymi ingredienciami ako kyselina salicylová, koloidné striebro, kyselina azealová, zinok, rozmarín a levanduľa.

To zvládnete počas každodennej hygieny. Bez nepríjemného zápachu a nutnosti miešať podivne vyzerajúcu pastu v kuchyni. Viete si predstaviť, ako sa s ňou nenápadne dostanete z kuchyne do kúpeľne bez toho, aby vás videl partner?  Navyše, nemusíte čakať polhodiny, kým zaberie.

Krém na hemoroidy proti kruhom pod očami


Obľúbený trik modeliek si našiel cestu do mnohých kúpeľní. Tajomstvo úspechu je prosté, má za úlohu znižovať priepustnosť drobných žiliek a zvyšuje napätie cievnych stien. V jeho zložení nájdete látky sa silne sťahujúcimi účinkami. Preto je tak obľúbený a v jeho prospech hovorí aj cena. Avšak pri jeho aplikácii musíte byť veľa opatrné, aby sa ani stopa krému nedostala do očí.

Elegantnejšie riešenie nájdete v očnom géle a ľahkom korektore. Gél ochladí citlivú oblasť okolo očí, stiahne rozšírené žilky a korektor zakryje tmavé tiene. Navyše, tieto dva produkty nemusíte úzkostlivo schovávať.

Úporný boj s celulitídou


Kupujete si neustále nové a nové krémy sľubujúce koniec pomarančovej kože na stehnách a pozadí? Potom verte tomu, že sa len pripravujete o značnú časť ťažko zarobených peňazí a celulitídu budete mať aj naďalej. Na ňu platí len zdravý jedálniček, pravidelný pohyb zameraný na elimináciu podkožného tuku a nabratie svalovej hmoty v kritických partiách a tiež masáže - v súkromí kúpeľne poctivo každý deň a raz za dva až tri týždne profesionálna masáž v salóne. Miesto ďalšej tuby krému, ktorý sľubuje zázraky, si kúpte kvalitný telový olej alebo voňavý telový krém v krásnom balení, ktorý si s hrdosťou môžete vystaviť v kúpeľni!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 09:38