StoryEditor

Najnovšie trendy v líčení. Vizážista prezradil, čo práve letí

01.09.2015, 15:00
Životný štýl
Nová sezóna si žiada nové líčenie. To však neznamená, že musíte celú kozmetickú taštičku vyhodiť.

K premene vizáže vám bude stačiť jeden alebo dva nové produkty, ako píše idnes.cz. Kľúčové je však zmeniť postup - inšpirovať sa môžete napríklad u uznávaného vizážistu Pavla Bauera.

"Základ líčenia sa odvíja od stavu pleti," upozornil vizážista. Vzápätí však dodal, že sám dáva prednosť ľahším, skôr tekutým typom make-upu. Tie sú práve teraz v kurze, rovnako ako BB a CC krémy, ktoré sa postarajú o krásny prirodzený vzhľad. "Niekedy dokonca nie je potrebné ani použiť púder," radí Bauer. A keď už bez neho nevyjdete von, väčšinou stačí, ak ho nanesiete len ľahko na čelo, nos a bradu.

Obočie by podľa vizážistu stále malo byť výrazné a zvýrazňovať osobnosť jeho nositeľky.

Oči najlepšie zvýrazníte neutrálnym tieňom; jeho intenzita závisí od príležitosti, na ktorú sa chystáte. "V hre zostáva aj linka, ktorá sa však stenčuje," hovorí Pavel Bauer. Čiernu tekutú linku môžete aplikovať až od polovice oka a viesť ju len ľahko mimo vonkajšieho kútika.

Čo sa týka pier, v novej sezóne sa bude nosiť celá škála farieb od svetlo ružovej cez tehlovo červenú až po odtiene lesných plodov. Hlavný je však svieži vzhľad. "Skúste rúž aplikovať len pomocou prsta a potom ľahko pretrieť leskom," odporúča vizážista. Celé líčenie potom môžete doladiť tvárenkou - ak ste tváre nepudrovali, je lepšia tá, ktorá má krémovú konzistenciu. Vklepte ju prstami a rozotrite štetcom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 22:53