StoryEditor

Takto prebieha zväčšenie pier kyselinou hyalurónovou

08.02.2016, 13:45
Životný štýl
Po väčších a plnších perách túži veľa žien. V súčasnosti kliniky ponúkajú množstvo metód, ako to dosiahnuť.

Veľmi populárne sú kožné implantáty, ktoré sa aplikujú ľahko, rýchlo a bez dlhého hojenia. Pozrite sa, ako to vyzerá podľa idnes.cz, keď si nimi pery necháte dočasne vyplniť.

Čím sa pery vypĺňajú?


"Plniace materiály môžeme rozdeliť do dvoch základných skupín - na vstrebateľné a nevstrebateľné," vysvetľuje korektívna dermatologička Jitka Chaloupecká z Laserového centra Anděl. Do prvej kategórie spadá aj výplň na báze kyseliny hyalurónovej. "Je to gél, ktorý je neživočíšneho pôvodu, je bezpečný, hypoalergénny a ľahko sa aplikuje. Podporuje tvorbu kolagénu a viaže vodu, tým dochádza k zväčšeniu objemov v danej lokalite," hovorí lekárka.

Pomocou gélu môže profesionál upraviť ako kontúru, tak samotnú sliznicu pier, a to veľmi precízne a prirodzene. "Je ale dôležité, aby výkon vykonával erudovaný lekár a aby materiál bol kvalitný," upozorňuje dermatologička. Preto výberu kliniky a odborníka, ktorý vám pery bude upravovať, venujte dostatok času.

Ako to prebieha?


Na začiatku je dôležité dohodnúť sa s lekárom čo najpresnejšie na tom, aký výsledok si predstavujeme. "U figurantky Kamily sme sa napríklad zamerali na hornú peru, ktorá bola o niečo užšia ako tá spodná, a tiež sme sa rozhodli zrovnať pravú a o niečo menšiu ľavú stranu," opisuje Jitka Chaloupecká.

Okolie pier najprv natrela znecitlivujúcim krémom, ktorý nechala pôsobiť asi dvadsať minút. "Nejde o úplné umŕtvenie, ale zákrok je vďaka krému menej bolestivý a lepšie sa znáša. Tiež samotný gél, ktorý sa vpichuje, obsahuje anestetikum lidokaín," dopĺňa lekárka. V prípade, že je klientka náchylná k oparom, pridávajú sa tiež antivirotiká, ktoré ich prípadnej tvorbe zabránia.

Pri zákroku, ktorý trvá len pár minút, sa gél s kyselinou hyalurónovou vpichuje pomocou injekcie. "Naša medzibunková substancia látku pozná, takže ju dobre znáša a neobjavujú sa žiadne alergické reakcie. Po zákroku však bývajú pery citlivejšie a opuchnuté," uvádza dermatologička s upozornením, že kvôli opuchu vyzerajú pery ešte o niečo väčšie, než skutočne budú. Efekt potom vydrží asi trištvrte roka, niekedy viac.


Výplň pier kyselinou hyalurónovou


Koľko stojí?
Orientačne 184 - 258 Eur

Ako dlho trvá?
Cca 30 minút (vrátane pôsobenia znecitlivujúcej masti)

Ako často treba zákrok opakovať?
Zákrok môžete zopakovať po 9-12 mesiacoch


 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 23:08