StoryEditor

Tipy, ako šikovne nakupovať v povianočných výpredajoch

27.12.2015, 04:00
Životný štýl
Vianočná nákupná horúčka nestihla ešte ani vychladnúť a už je tu ďalšia vlna, ktorá spraví vietor v našich peňaženkách.

Pri výpredajoch zvykneme obvykle strácať hlavu. Z regálov obchodov sa k nám „prihovára“ tovar s červenou nálepkou „Akcia“ alebo „Zľava“, takže či už daný výrobok skutočne potrebujeme alebo nie, zakaždým skončí v nákupnom košíku.

Čo sa oplatí kupovať a od čoho ruky preč?


Po Vianociach sa oplatia kupovať hlavne vianočné dekorácie, ako píše realsimple.com, taktiež oblečenie, doplnky, bielizeň a kozmetické balíčky. Čo sa týka kúpy oblečenia, stavte skôr na nadčasovosť ako módnu vychytávku. Aspoň sa tak vyhnete zlacneným supertrendom, ktoré o pol roka budú out a nebudete stretávať na ulici ďalšie ženy v tom istom módnom kúsku, keďže láka viacero ľudí. Siahnite po oblečení, ktorého krása hneď len tak nevybledne. Klasické blúzky, nohavice, džínsy. To všetko sú kúsky oblečenia, ktoré nepodliehajú móde a oplatí sa kvôli nim vytiahnuť peňaženku. Lákadlom sú darčekové balenia šampónov, sprchových gélov, holiacich súprav, krémov i dekoratívnej kozmetiky. Využite šancu zásobiť sa kozmetikou za menej peňazí.

Najideálnejšie je namieriť si to do okolitých krajín. Obchodné domy, napr. v Rakúsku zvyknú dávať na zimný a odevný tovar extrémne zľavy, niekedy až 90 percent. Na výhodné nákupy môžete zájsť aj do Čiech a Maďarska. Ak vás čaká lyžovačka alebo nejaká turistika, jednoznačne sa tam po Vianociach oplatia veci či oblečenie kupovať viac než doma.

Riziká výpredajov


Povianočné výpredaje síce na prvý pohľad vyzerajú skvelo a bol by hriech nevyužiť ich, no musíte si zložiť ružové okuliare. Rátajte s určitými obmedzeniami.

Tlačenice v obchodoch

Nie ste jediný, koho prilákajú do obchodov vianočné akcie. Očakávajte stovky ďalších, ktorí im podľahli. Všade veľa ľudí, dlhé čakanie pri pokladniach. To so sebou nesie aj riziko krádeží. Vreckoví zlodeji majú radi tlačenice. Dávajte si pozor, aby ste domov neodišli bez peňaženky.

Neuvážené nákupy

Vysoké zľavy nám dokážu doslova pomotať hlavu. Aj keď sú lákavé, nenechajte sa omámiť. V opačnom prípade si domov priveziete zbytočnosti, ktoré vlastne ani nepotrebujete a nemáte ich ako využiť. Po Vianociach, kedy vám takmer nič nezostalo, môžete skončiť s mínusom na účte.

Nedostatok tovaru

Spoliehate sa len na výpredaje? Chyba. Tovar, o ktorý máte záujem môže byť už vypredaný alebo sa naň nebude vzťahovať dostatočná zľava.

Je jedno, či máte alebo nemáte ušetrené. V každom prípade by ste si mali presne stanoviť obnos, ktorý môžete na výpredajoch minúť. Kupujte len tie veci, po ktorých už dlho túžite alebo nad nimi polemizujete v súvislosti s cenou. Ušetríte a hlavne, spravíte si obrovskú radosť. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:08