StoryEditor

V 60 rokoch vyzerá mladšie. Modelka prezradila tajomstvo mladosti

11.09.2015, 15:00
Životný štýl
Topmodelka Iman (60) prezradila, v čom tkvie tajomstvo jej mladistvého vzhľadu.

Môžu vraj za to kilá navyše, ktoré má teraz, keď je staršia. Navyše, svoj vek nerieši a hlavne sa za naň nehanbí ako píše idnes.cz.

"Nikdy neklamte o svojom veku. Zaslúžite si ho. Ja mám dve až štyri kilá navyše, ako by som mala mať, a kupujem si džínsy, do ktorých sa zmestím, " povedala Iman s tým, že netúži za každú cenui vyzerať mladšie. "Nepotrebujem sa zmestiť do džínsov, ktoré som nosila, keď som mala 20 rokov."

Módna ikona 80. rokov a múza mnohých umelcov a návrhárov Iman Abdulmajidová začala kariéru v roku 1975. Kráska zo somálskeho Mogadiša bola jednou z vôbec prvých modeliek tmavej pleti, ktorej sa podarilo preraziť na svetových mólach.

Už počas začiatkov poznala, že tmavé krásky to majú s líčením zložité.

"Moje prvé fotenie v roku 1975 bolo pre Vogue. Stylista mi položil otázku, ktorá ma zmiatla:, Priniesla ste si vlastný krycí make-up? 'Nepýtal sa to ďalších bielych modeliek v miestnosti, ale len mňa. Nemala som tušenie, čo krycí make-up je, ale odpovedala som, že nie. Potom niečo namiešal a namaľoval ma. Keď skončil a pozrela som sa do zrkadla, bola som zhrozená. Videla som šedivú pleť namiesto mojej krásnej hnedej kože, " zaspomínala Iman pre portál Yahoo Beauty.

"Našťastie tie fotografie boli čiernobiele. Čiernobiele snímky skryjú veľa hriechov."

Modelka si potom kupovala každý krycí make-up s tmavším pigmentom a sama si miešala vlastné odtiene, aby ju už žiadny vizážista nezaskočil. Už vtedy vraj vedela, že až skončí s modelingom, chce založiť kozmetickú firmu zameranú na výrobky pre ženy tmavej pleti.

Iman je 23 rokov vydatá za rockového speváka Davida Bowieho a vychovávajú spoločnú dcéru Lexi. Obaja majú dospelé deti z predchádzajúcich manželstiev, Bowie syna Duncana a Iman dcéru Zulekhu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 12:29