StoryEditor

Indku zohavili kyselinou. Teraz radí ženám, ako byť krásna

07.09.2015, 15:00
Životný štýl
Osemnásťročná Reshma z Indie sa vlani stala jednou zo stoviek obetí útoku kyselinou. Denne čelí zdravotným ťažkostiam a opovrhnutím spoločnosti.

Mladá žena sa však rozhodla, že bude pomáhať poleptaným ženám ako uvádza idnes.cz. Na internete pre nich pripravila videonávod, ako vyzerať krásne.

Reshmu vlani v máji údajne napadol jej švagor a pár ďalších príbuzných, keď išla na skúšku do školy. Do tváre jej chrstol kyselinu sírovú. Po útoku prišla o ľavé oko, pravé má stále privreté a na tvári má veľa jaziev.

Organizácia IndieGoGo jej zatiaľ prispela na rekonštrukčnú plastickú operáciu sumou v prepočte 216-tisíc korún. Ešte však potrebuje ďalšie zákroky.



Mladé dievča sa teraz rozhodlo tiež pomáhať a zapojilo sa do kampane indickej organizácie Make Love Not Scars (Milujte, nerobte jazvy). Okrem rád, ako si správne namaľovať pery, v druhej polovici videa vyzýva k sprísneniu podmienok predaja žeravej kyseliny.

Podľa nej si ju útočníci môžu zaobstarať ľahko ako napr. ženy rúž v obchode. Fľaša kyseliny dokonca v Dillí vychádza lacnejšie než 1,5-litrová kola. Mladá Indka preto vyzýva na podpísanie petície za obmedzenie predaja žieravín.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:39