StoryEditor

Ako sa zmenili svadobné šaty v priebehu 100 rokov? Dejiny módy odhalí originálne video

05.10.2015, 05:00
Životný štýl
O rozprávkovej svadbe sníva takmer každá žena. Všetko by malo byť ideálne, vrátane svadobných šiat. Ako sa menili v priebehu rokov?

Svadba je jedna z najdôležitejších udalostí, ktorá by mala vyzerať priam dokonale. Každá túži zažiť očarujúcu atmosféru, pravú romancu a magickosť svojej vlastnej rozprávkovej svadby. Popri organizovaní sobáša a svadobnej hostiny by mala každá myslieť na to, že nevesta by mala počas svojho veľkého dňa zažiariť. V tom jej pomôžu svadobné šaty. Strih ako pre princeznú, množstvo výšiviek, korálikov, čistá látka bez ozdôb, jednoduché tubové šaty. Je nespočetné množstvo šiat, po ktorých môže žena siahnuť.

Ako sa menili trendy?


Predstava o ideálnych šatách sa rokmi stále mení. Zatiaľ čo pred desiatimi rokmi si vyberali ženy šaty so závojom, ktorý často siahal až po zem, s perlami a rôznymi ozdobami hlavy, o niekoľko rokov neskôr sa už kládol veľký dôraz na jednoduchosť, ako píše marieclaire.com. Potvrdzuje to video, ktoré ukazuje prierez obľúbených svadobných rób za posledných 100 rokov. Modelka Lolly Howieová s pomocou tímu štylistiek a vizážistiek vám ukáže, ako sa menil vzhľad šiat od roku 1915 a končí v súčasnosti.

Vo video je vidieť, že pre každú dobu bol charakteristický určitý štýl. V začiatkoch 20. storočia strihy šiat skôr zahaľovali dekolt a ruky, k čomu dopomohli aj elegantné rukavice. Neskôr sa už začalo experimentovať s kratšou dĺžkou šiat, postupom rokov pribudla čipka so saténom a v 80. rokoch bohaté korálikové zdobenie. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 23:41