StoryEditor

Ako si načasovať kozmetické zákroky? Toto treba podstúpiť v zime

07.12.2015, 13:48
Životný štýl
Kto má skúsenosť s kozmetickými a estetickými zákrokmi, ten vie, že je potrebné si ich dopredu chytro rozplánovať.

Nielenže majú dermatológovia na súkromných klinikách nabité, ale po niektorých typoch ošetrení je navyše kľúčové nevystavovať pleť slnku, ako píše idnes.cz. Spýtali sme sa expertky, na čo sa objednať práve teraz.

"V zime je vhodné vykonávať všetky laserové zákroky, pri ktorých sa porušuje celistvosť kože," hovorí korektívna dermatologička Lenka Faltová z pražskej kliniky LaserPlastic. Najčastejšie podľa nej ide o laserové peelingy, odstraňovanie znamienok a pigmentácií, laserové ošetrenie akné či jaziev a tiež odstraňovanie nechceného tetovania.

Čo najbližší termín by si podľa jej slov mal nájsť aj ten, kto túži po razantnom omladení. "Aj procedúry, ako je odstránenie vrások pomocou CO2 lasera, plazmového prístroja alebo frakčnej rádiofrekvencie, je vhodné vykonávať v jesennom a zimnom období," pokračuje dermatologička.

Dodáva, že veľmi vhodná doba je aj pre tzv. ultherapiu, pri ktorej ultrazvukový prístroj preniká do najhlbších vrstiev pleti a aktivuje v nich tvorbu kolagénu.

"Momentálne sa najviac klientiek objednáva práve na ošetrenie pigmentácie a vrások, ale populárne sú tiež rôzne kombinácie spomínaných omladzujúcich procedúr, ako je chemický peeling, laserové omladenie a ultrazvukový lifting," zhŕňa Lenka Faltová. Muži podľa nej dávajú prednosť razantnejším zákrokom, ideálne tým jednorazovým, u nich tak vedie ultrazvuk. 

Čo nechať na inokedy?


Na jar radšej počkajte s mezoterapiou. Pri nej sa mikroihličkami do kože vpravuje špeciálny roztok, ktorý môže spôsobiť výrazné zavodnenie, a potom je potrebné sa vyhnúť mrazu, ale aj prehnanému slneniu. "To isté platí aj pre populárne ošetrenie červených žiliek na tvári," dopĺňa lekárka. "V zime totiž citlivo reagujú na prechody z chladu do tepla a naopak."

Akou starostlivosťou doplniť zákroky?


"V zime je ochrana kože rovnako dôležitá ako v lete," upozorňuje lekárka. "Nezabúdajte preto používať vhodnú kozmetiku vrátane prípravkov s SPF. Ľahší hydratačný krém vymeňte za taký, ktorý obsahuje viac tukových zložiek. Ak máte suchšiu pleť a trávite veľa času vonku, vyberte pokojne aj hutný výživný krém," radí a dodáva, že základom krásnej pleti je aj teraz správny pitný režim.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 10:07