StoryEditor

Spravte si pedikúru samé bez pomoci odborníčky. Krásne nohy na dosah

14.11.2015, 14:00
Životný štýl
Niekoho trápi zrohovatená koža na chodidlách viac, niekoho menej - môžu za to topánky, ktoré nosíme, práca, ktorú robíme, ale tiež gény.

Pedikúru si ľahko urobíte sami doma, stačí na to správny roztok, ako píše idnes.cz.

Kovovým škrabkám, žiletkám a ostrým nástrojom je lepšie sa úplne vyhnúť, radí manikérka a pedikérka Tamara Rotterová. Odumretú kožu s ich pomocou síce odstránite, ale nemusíte správne odhadnúť, či už nerežete do zdravej kože. Potom sa môže stať, že vás budú päty bolieť a nebudete na ne môcť poriadne došliapnuť. Navyše sa vám o to rýchlejšie vytvoria nové otlaky.

Stvrdnutú kožu radšej odstráňte pomocou špeciálneho zmäkčovača. Ide o alkalický roztok, ktorý funguje podobne ako odstraňovač kožičky na nechtoch; zoženiete ho v drogériách, v obchodoch s produktmi na starostlivosť o nechty aj v niektorých lekárňach. Zrohovatenú kožu dokáže rozpustiť a potom ju stačí ľahko odstrániť pomocou plastovej špachtle. "Výhodou tejto metódy je tiež to, že sa na rozdiel od používania kovových nástrojov hodí aj pre diabetikov," vysvetľuje Tamara Rotterová.

Ako na to?


Nohu dajte na chvíľu do kúpeľa, potom ju dôkladne utrite. Roztok nanášajte na väčšie kusy vaty, ktoré k stvrdnutým miestam pripevnite pomocou igelitovej fólie. Nohy môžete tiež obaliť igelitovým vreckom. Potom ich ešte zabaľte do uteráka a nechajte pôsobiť 10-15 minút. Na záver všetku rozpustenou kožu odstráňte špachtľou, chodidlá dočistite jemným pilníkom a nohy namažte krémom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 05:04