StoryEditor

Čo sa deje s pokožkou počas celého dňa? Zistite, čo potrebuje

11.02.2016, 04:00
Životný štýl
Pozrite sa, čo vaša pleť ocení počas jednotlivých etáp dňa.

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, čo sa stane s vašou pokožkou v priebehu dňa? Ako sa o ňu staráte? Či už si ráno doprajete šálku zeleného čaju, nedáte dopustiť na sladký obed alebo zaspávate v neskorú hodinu, každá činnosť, ktorú spravíte, určitým spôsobom vplýva na jej zdravie. Dermatológ Dr. Neil Schultz popísal, k akým zmenám na pokožke dochádza v priebehu jednotlivých hodín počas dňa.  

Sedem hodín ráno po zobudení


"Keď sa prebudíte, hladina stresového hormónu kortizónu je vyššia ako zvyčajne, čo sa odrazí zvýšenou produkciou mazu na pokožke," upozorňuje Schultz.

Boj s mastnou pleťou vyhráte použitím čistiacich prípravkov, ktoré odstránia nečistoty a zároveň pleť nezaťažia a zbytočne ju nesťahujú, ako píše yahoo.com. Voľte radšej výrobky bez obsahu alkoholu, ktoré nie sú agresívne a pleť nepodráždia. Výborná je micelárna pleťová voda na citlivú pleť. Ak si osvojíte návyk - opláchnete pleť vlažnou vodou, vyčistíte ju čistiacim gélom a následne micelárnou vodou, umožníte jej preorientovať sa na "denný režim". Potom už stačí len siahnuť po hydratačnom dennom kréme, ktorý dokáže pleť krásne rozžiariť.

Desať hodín ráno


U mnohých deň pokračuje popíjaním čierneho moku, ktorý im dodá energiu. Popíjanie šálky kávy v dopoludňajších hodinách sa môže zdať na prvý pohľad ako úplne normálna neškodná vec. Kofeín však môže zmeniť vzhľad vašej pleti, najmä ak máte citlivú pokožku. Podľa odborníka sa kofeín považuje za skvelý antioxidant pre telo, no treba mať na pamäti, že môže zvýšiť krvný obeh v koži. Výsledkom je začervenaná pleť.

Tri hodiny poobede


Ak si pochutnávate na obede, plnom rafinovaných cukrov a jednoduchých sacharidov, môže zvýšiť produkciu inzulínu v tele. "Inzulín zvyšuje sekréciu oleja, takže vaša pleť bude vyzerať mastnejšie, a to najmä u ľudí, ktorí majú tento typ pokožky," hovorí Dr. Schultz. Majte po ruke obrúsky, ktoré spoľahlivo odsajú prebytočnú mastnotu. Lepším riešením však je uprednostniť obed bohatý na proteíny a zeleninu.

Šesť hodín večer


Vaša pokožka má za sebou náročný deň. Bola vystavená vetru, slnečnému žiareniu, znečisteniu z ovzdušia a ďalším faktorom z prostredia, ktoré ľahko môžu poškodiť jej vonkajšiu vrstvu. Je doslova vyčerpaná. Preto sa vám poďakuje za akékoľvek čistiace prípravky a hydratačné krémy, ktorými ju rozmaznáte.

Desať hodín večer


Vďaka nízkym úrovniam kortizónu a bez  nánosov mejkapu je pokožka vo večerných hodinách pripravená na regeneráciu. Chystáte sa do postele? Využite tento čas na použitie produktov na pleť, ktoré potrebujú istý čas, aby sa vstrebali do pokožky. Patria sem rôzne nočné krémy a hydratačné séra. "Nie je nič, čo by bránilo prenikaniu účinných látok do pokožky, takže bunka má schopnosť omladenia a regenerácie, ku ktorej najľahšie dochádza v noci."

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:08