StoryEditor

Úžasný domáci peeling na suché ruky. Vyrobte si ho za okamih

21.11.2015, 13:45
Životný štýl
S chladnejším a veternejším počasím trpí aj naša pokožka, najmä na neustále namáhaných rukách.

Práve v zime majú ruky tendenciu sa vysušovať, doprajte im preto kvalitnú domácu starostlivosť s peelingom, ktorý si vyrobíte za okamih, ako píše idnes.cz.

Peeling odstraňuje odumreté kožné bunky a v spojení s kvalitným olejom pokožku hydratuje a zanechá ju krásne hebkú. Ak práve nemáte žiadny vo svojom kozmetickom kufríku, celkom ľahko si ho vyrobíte z ingrediencií, ktoré nájdete doma.

Dva typy peelingu


Ako vysvetľuje manikérka Tamara Rotterová, v obchodoch sa môžete stretnúť s dvoma typmi peelingov - jeden je dvojzložkový a tesne pred použitím ho musíte premiešať, druhý potom vo forme pasty. Doma si hravo zvládnete vyrobiť obidva.

Základom peelingu je hrubá zložka - väčšinou soľ alebo cukor, ktoré obrúsia staré kožné bunky. Vhodná je napríklad ružová himalájska soľ alebo hrubozrnná soľ, ale aj hnedý trstinový cukor.

Kvalitný olej je základ


Druhú časť peelingu potom tvorí olej, manikérka odporúča spoliehať sa skôr na kvalitnejšie prípravky v biokvalite a za studena lisované. Skúsiť môžete napríklad olivový olej, mandľový olej, olej z granátového jablka alebo ružový olej. Ak si chcete vyrobiť peelingovú pastu, siahnite po kokosovom oleji, ktorý zostáva pri teplote do 20 stupňov Celzia tuhý.

Obe zložky peeelingu zmiešajte v pomere jedna ku jednej. Zmes potom môžete hneď aplikovať na ruky trením a krátkou masážou a následne opláchnite vodou. Ak celú zmes nespotrebujete, uchovajte ju v chladničke pre ďalšie využitie. Pre krásne hebké ruky vykonávajte peeling rúk trikrát týždenne.

Ďalšie tipy na starostlivosť o nechty a ruky nájdete na stránkach relácie Škola manikúry na Playtvak.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 11:37