StoryEditor

Nemáte peniaze na štúdium v zahraničí? Takto to vyriešite

29.10.2015, 04:00
Životný štýl
Prihlášku na pôžičku na štúdium v zahraničí na akademický rok 2015/2016 si môžu študenti podať len do 31. októbra 2015.

Absolvovanie štúdia na škole v zahraničí je jedinečná skúsenosť do života študenta. Pre mladého človeka predstavuje veľký prínos, naučí sa cudzí jazyk, spozná kultúru a mentalitu iného národa, získa mnoho skúseností. Niet sa čomu čudovať, že veľa študentov čoraz častejšie nad tým rozmýšľa, no väčšina z nich nemá dostatok finančných prostriedkov na uskutočnenie tohto plánu.

Jednou z možností je obrátiť sa na voľbu študentskej pôžičky, ktorá vyrieši finančný problém. Fond na podporu vzdelávania podporuje mladých ľudí dostupnou pôžičkou bez vysokých poplatkov. Požičané peniaze tak môžete vy alebo vaše dieťa investovať na rozbehnutie svojho života. Možno požiadať o pôžičku až do výšky 2 500 Eur, pričom pre študentov III. stupňa vysokoškolského štúdia je to až  5 000. Študentská pôžička má jednu veľkú výhodu. Počas štúdia sa nespláca, ale až po jeho skončení. Úroková sadzba pre pôžičky je stanovená len na 2,07 % p.a. Spláca sa v rozsahu od  5 do 10 rokov.  

Ak ste sa rozhodli zmeniť svoj život sebe alebo vášmu dieťaťu, mali by ste sa poponáhľať s odovzdaním prihlášky. Žiadosť o pôžičku na akademický rok 2015/2016 je totiž stanovený len do 31. októbra 2015. Každý žiadateľ zasiela žiadosť na adresu Fondu na podporu vzdelávania, pričom dátum doručenia žiadosti sa považuje deň jej fyzického doručenia v písomnej forme na uvedenú adresu. Ak ste sa ešte nerozhodli, máte čas pouvažovať nad tým, či neokúsiť študentský život v zahraničí na vlastnej koži budúci rok.

Viac informácií o pôžičke z fondu sa dozviete na webovej stránke www.fnpv.sk. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 09:17