Ako dnes žije podvodník z Tinderu?instagram/simonleviev
StoryEditor

Na Tinderi tvrdil, že je synom kráľa diamantov. Simon Leviev podviedol a okradol ženy o milióny

01.03.2022, 12:00
Životný štýl
Simon Leviev, známy aj ako podvodník z Tinderu, okradol množstvo žien. Tvrdil im, že je syn diamantového kráľa a jeho príbeh bol tak presvedčivý, že sa mu od nich podarilo získať milióny. A čo s toľkými peniazmi robil? Pozrite sa na neuveriteľný skutočný príbeh izraelského podvodníka a jeho obetí.

Shimon Hayut sa narodil neďaleko Tel Avivu, ale zmenil si meno na Simon Leviev a dnes je známy ako podvodník z Tinderu. Pôvodne v roku 2011 utiekol z Izraela, aby sa vyhol súdnym procesom za zločiny súvisiace s podvodmi, ktoré napáchal, keď mal iba 20 rokov. Zamieril do Fínska, kde začal tvoriť svoj neuveriteľne premyslený príbeh o synovi diamantového kráľa. Predtým, ako sa rozhodol odísť do Európy, si odsedel dva roky vo fínskom väzení po tom, čo podviedol tri ženy.

Po prepustení sa vrátil do svojho rodného mesta, ale polícia po ňom začala pátrať aj tam, a tak sa opäť vrátil do Európy, kde sa na známej zoznamke Tinder "spároval" s Ceciliou Fjellhøy. Tá si ho okamžite našla na internete, aby to náhodou nebol nejaký podvodník a zistila, že je synom diamantového magnáta. A tak bez obáv išla v roku 2018 s mužom z internetu na rande, ktoré opísala ako najkrajšie v živote. So Simonom sa stretla v luxusnom hoteli, a potom sa spolu odviezli jeho súkromným lietadlom do Bulharska. Napokon sa musela vrátiť domov, pretože Simon odchádzal na služobnú cestu. Cecilia ani len netušila, že za pár mesiacov jej tento vzťah spôsobí zlomené srdce a dlh viac ako 200 000 dolárov.

Neuveriteľne premyslený príbeh

Neskôr sa ukázalo, že okrem Cecilie si podobným príbehom prešla aj Pernilla Sjöholm a Ayleen Charlotte. Síce to nie je celý zoznam okradnutých žien, no bohužiaľ, len tieto sa priznali k tomu, že ich Simon podviedol. Určite sa pýtate, ako to robil? Jeho plán bol zakaždým rovnaký. Najprv sa stretol so ženami, ktoré našiel na Tindri, každú sa snažil čo najvernejšie presvedčiť, že je bohatým dedičom pracujúcim v nebezpečnom diamantovom biznise, a potom s nimi udržiaval romantický vzťah na diaľku. Po celý čas „cestoval za prácou“ a užíval si peniaze. Napokon si vymyslel historku o tom, že ho chce niekto chytiť, a tak sa musí schovávať na tajnom mieste. Ženy presvedčil o pravdivosti najmä fotografiou a videom, na ktorom sa nachádza jeho krvácajúci bodyguard.

Tvrdil, že si musí zrušiť všetky kreditné karty, aby ho nevystopovali, a tak vždy poprosil jednu zo žien, aby mu poslala svoju kartu s jej menom a peniazmi. Keďže bol naozaj veľmi presvedčivý, Cecilia, Pernilla a napokon aj Ayleen, si kvôli nemu zobrali niekoľko pôžičiek, úverov a taktiež mu letecky posielali kufre plné hotovosti. Keď im sľúbil, že im to vráti, verili mu, pretože bol predsa princ diamantov. Vlastne, Simon im to aj vrátil, ale šekmi, ktoré sa nedali preplatiť, bankovými prevodmi, ktoré nikdy neprišli, ale aj falošnými hodinkami. Ani jedna z nich, žiaľ, nevedela, že všetko to bohatstvo, ktoré Simon vlastnil, financovala v podstate žena, ktorá prišla pred nimi. Napokon sa rozhodli oklamané dámy hľadať odpovede.

Obvinený a prepustený

Po nehorázne dlhom investigatívnom pátraní sa zistilo, že Simon Leviev je hľadaný muž v šiestich štátoch. Napokon ho polícia v roku 2019 chytila pomocou falošného pasu. Bol vydaný do Izraela, kde však poprel všetky obvinenia. Keďže väčšinu podvodov spáchali ukrivdené ženy vďaka nemu samy, bolo veľmi ťažké nájsť dôkazy proti Simonovi. V Izraeli ho síce odsúdili za krádež, podvod a falšovanie dokumentov, ale tieto činy nesúviseli so zločinmi, ktoré spáchal v Európe. Bol odsúdený na 15 mesiacov väzenia, no po piatich mesiacoch ho za dobré správanie prepustili. Aj keď emocionálne a finančne zranené ženy hľadali spravodlivosť, do dnešného sa jej nedočkali.

Kde je Simon teraz?

Momentálne 31-ročný Simon Leviev žije ako slobodný muž v Izraeli. Keďže bol o podvodníkovi z Tindru natočený dokument, rozhodol sa kvôli veľkému tlaku zrušiť účet na sociálnych sieťach. Všetky obvinenia z dokumentu popiera a na svoju obranu hovorí: "Nie som podvodník z Tindru. Bol som len slobodný chalan, ktorý sa chcel zoznámiť s nejakými dievčatami. Nedokázal by som byť také monštrum." Dnes je z neho šťastný muž a má aj priateľku, ktorú neustále niečím obdarováva. Cecilia, Pernilla a Ayleen však spravodlivosť nikdy nenašli a stále musia splácať svoje dlhy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 05:53