Ako odblokovať srdcovú čakru?Pexels
StoryEditor

Odblokujte si srdcovú čakru: Môže byť dôvodom, prečo sa vám nedarí rozvíjať a udržať si zdravý vzťah

26.12.2022, 14:00
Životný štýl

Pravdepodobne ste už počuli o siedmich čakrách, energiách v tele, ktoré začínajú od temena hlavy a končia pri spodnej časti chrbtice. Štvrtá čakra sa nachádza v oblasti srdca a pri jej zablokovaní môže dôjsť k neschopnosti rozvíjať a udržiavať zdravé vzťahy. Vieme, ako ju odblokovať.

Slovo “čakra“ pochádza z indického jazyka a znamená koleso. Toto koleso sa vo vnútri tela točí a vytvára vír, ktorý dokáže pritiahnuť energiu, vibrácie farieb, mikrovĺn či dokonca emócie ľudí. Práve čakry zapríčiňujú to, prečo sa v negatívnej spoločnosti cítite zle a v pozitívnej zas dobre. Čakry sú centrá, ktoré sa nachádzajú v ľudskom tele. Prúdi cez ne energia od temena hlavy až po spodnú časť chrbtice. Každá z nich zodpovedá za iný orgán, psychické vlastnosti a schopnosti. Ak máte dostatok energie, môžete fungovať bez problémov. Naopak, ak energia v čakre poklesne, môžu sa u vás objaviť rôzne problémy či choroby.

Symbolizuje lásku, súcit a radosť

Štvrtá čakra zodpovedá za srdce a slúži ako centrum lásky k sebe samej i ostatným. Je spájaná so súcitom, radosťou, empatiou či odpustením. Nachádza sa v strede hrudnej kosti, to znamená, že zodpovedá nie len za srdce, ale aj za pľúca. Aj keď vám pri slove láska či srdce môže ako prvé napadnúť červená farba, táto čakra je spájaná so zelenou. Totiž symbol srdcovej čakry predstavuje zelený kruh s dvanástimi okvetnými lístkami a trojuholníkmi smerujúcimi nadol a nahor, čím vytvára šesťcípu hviezdu. Tieto pretínajúce sa trojuholníky symbolizujú vzduch a protikladné energie, ako napríklad mužskú a ženskú. Srdcová čakra predstavuje schopnosť dávať a prijímať lásku. Ale veľmi ľahko sa môže zraniť, čo dokáže výrazne ovplyvniť rovnováhu v tele. Prezradíme vám, ako zistiť, že máte zablokovanú štvrtú čakru.

Zablokovaná srdcová čakra

Príznaky zablokovanej energie sa môžu prejaviť prostredníctvom psychických problémov či chorôb. Srdcová čakra priamo ovplyvňuje srdce, pľúca, hrudník, paže a ruky. Ak nie je prúd energie dostatočný, môže sa stať, že sa vám zníži alebo zvýši krvný tlak, budete trpieť respiračnými ochoreniami či bolesťami chrbta. Avšak, má veľký vplyv aj na vašu myseľ a duševný stav. Pohltia vás záplavy negatívnych emócii voči sebe aj iným. Čakra sa môže zablokovať napríklad v dôsledku zlomeného srdca, traumatickému zážitku, stratou milovanej osoby či sklamaním. Príznakov je mnoho, ale medzi tie najhlavnejšie patrí pocit osamelosti, žiarlivosť, izolácia, zvýšená defenzívnosť, strach z intimity či nedostatok dôvery. Je dôležité, aby ste svoju srdcovú čakru priviedli späť do rovnováhy. Prezradíme vám, ako na to.

Späť v rovnováhe

Žiť so zablokovanou čakrou môže spôsobiť, že nebudete schopné rozvíjať a udržať si zdravý vzťah. Je dôležité, aby ste vašu srdcovú čakru dostali do rovnováhy a dostali sa zo začarovaného kruhu negativity. Skúste preniesť svoju myseľ niekam inam a začať sa zameriavať najmä na pozitívne veci, ktoré vám život ponúka. Cvičte vďačnosť napríklad tým, že si budete zapisovať do denníka pozitívne zážitky a veci, ktoré vám priniesli radosť. Tým dokážete zmierniť pocit osamelosti a odstrániť rany, ktoré máte na srdci. Taktiež môžete použiť liečivé kamene, pomocou ktorých sa dokážu odblokovať všetky čakry, nie len táto. Avšak najvhodnejšou možnosťou je meditácia alebo jóga, v ktorej sa čo najlepšie dokážete uvoľniť a všetku pozitívnu energiu nasmerovať priamo do srdca.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 14:10