Krásna rodina ukrajinského prezidenta, ešte v čase, keď boli všetci plní nádeje a šťastia
StoryEditor

Musia sa skrývať. Rusko plánuje zaútočiť nielen na prezidenta, ale aj na jeho malé deti a manželku

25.02.2022, 09:00
Životný štýl
Situácia na Ukrajine otriasla celým svetom.

24.február 2022 sa zapíše do pamäti ľudstva. Deň, kedy Rusko napadlo Ukrajinu a najväčšia hrozba sa stala realitou. Názory analytikov sú rôzne. Zatiaľ čo niektorí tvrdia, že je možné očakávať konflikt aj mimo ukrajinských hraníc, väčšina z nich sa zhoduje na tom, že nám nič nehrozí. Dôvodom je naše miesto v NATO, ktoré by podľa medializovaných informácií malo posielať v týchto hodinách Slovensku (pozn. redaktora, ale aj iným krajinám ako Maďarsko či Poľsko) jednotky, ktoré budú ochraňovať naše hranice.

Cieľ číslo jeden 

Ruským okupantom sa podarilo zničiť niekoľko letisiek, ale aj obsadiť jadrovú elektráreň v Černobyľe. Primárnym cieľom pre nich by mala byť však podľa všetkého vláda a tamojší prezident Volodymyr Zelenskyj. S ním včera komunikovala aj naša hlava štátu, prezidentka Zuzana Čaputová: 

„Jeho prvé slová boli - Zuzana, bombardujú nás, zahynulo veľa vojakov a veľa civilistov. Požiadal nás o podporu Ukrajiny, najmä v podobe tvrdých sankcií voči Rusku a materiálnu pomoc v krízovej situácii. Uistila som ho, že vedenie Ukrajiny aj jej obyvatelia majú v nás suseda, na ktorého sa môžu spoľahnúť nielen v dobrých časoch, ale aj teraz, v čase najvyššej núdze. Suseda, ktorý im poskytne pomoc, aby zvládli najťažšiu situáciu, v akej sa krajina môže ocitnúť.

Všetci si želáme mier, a prezident Zelenskyj zo všetkých najviac, napriek tomu sú dnes nútení brániť vlastné životy a suverenitu pred agresorom, ktorý prekročil všetky ľudské hranice a stratil aj posledné zábrany.'' 

Dnes, v skorých ranných hodinách, prezident Zelenskyj vydal ďalšie video, v ktorom sa vyjadril. Oblečený v civilnom oblečení, skrývajúc sa pred nepriateľmi, žiadal o pomoc. Napriek tomu, že sa ukrajinský ľud bráni všetkými silami, je totiž boj s Ruskom pre mnohých vopred prehratý. Do vojny verbujú mužov, ktorým sa stačí preukázať už len dokladom totožnosti. Muži tak musia opustiť svoje rodiny, ktoré sa snažia utiecť zo šialenstva, ktoré sa u našich východných susedov momentálne deje.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:59