profimedia
StoryEditor

Pozrite si veľký indiánsky horoskop. Čo o vás hovorí vaše znamenie?

19.06.2021, 20:00
Životný štýl
Indiáni riadili svoje rozhodnutia jednak radou starších a zároveň vlastnou intuíciou, vnímavosťou k javom prírody zdedenou múdrosťou predkov. A my musíme uznať, že to veru pasuje, čo vravíte?

Havran (23.september - 23.október)

Havranov ovplyvňuje ich vzdušný živel (myslenie, rozum, pohyblivosť, bystrosť). Vládne im západný vietor, ktorý im so sebou prináša poznanie a súdnosť. V európskej kultúre je havran skôr zlý, symbol tajomna a smrti. Žiadne stvorenie, ktoré malo dušu, nebolo pre Indiánov predstaviteľom záporných vlastností. Im symbolizoval rovnováhu a harmóniu v prírode. Hoci aj v indiánskej mytológii bol spojený so smrťou, ale pomáhal mŕtvym dušiam. Oni smrť nechápali negatívne. Brali ju ako súčasť života. Zabitie havrana však predstavovalo veľké nešťastie. Ľudia narodení v totemovom zvierati - Havranovi - nemajú radi samotu. Sú spoločenskí. V skupine sa cítia bezpečne a sebaisto. Sú to otvorené, priateľské a ústretové povahy. Vedia ľahko nadväzovať kontakty a majú diplomatický talent. Radi premýšľajú a nedávajú okamžité odpovede. Majú estetické cítenie a uhládzajú spory na pracovisku. Kolektív je pre nich dôležitý. Nechajú sa zapliesť do intríg, “neprekuknú” ich. Majú radi slobodné jednanie alebo umelecké povolanie.

Had (24.október - 22.november)

Totemové zviera Had ovplyvňuje vodný živel (cit, emócie, empatia, duševno). Vládne im západný vietor (cítenie, vnímanie, empatia). V európskom myslení je had nebezpečný. Je symbolom zla a diabla. Mnohí sa ho štítia. V indiánskom mystickom myslení bol stelesnenou múdrosťou, síl síce nadprirodzených, ale s ľuďmi spriatelených. Toto totemové zviera sa vzťahuje na ľudí múdrych a hĺbavých. Sú dobrí pozorovatelia a vytrvalí rozuzľovači záhad. Tí, ktorí sa im snažia niečo zatajiť, pôsobia na nich ako výzva na vyjasnenie. Sú obdarení neobyčajnou intuíciou, šiestym zmyslom. Z čriepkov poskladajú celý obraz. Nevedia robiť kompromisy. Jednajte s nimi seriózne. Určite sa vám to vyplatí. Nezabúdajte, že had, keď je v nebezpečenstve, dokáže uhryznúť. Sú veľmi vytrvalí a za svojimi cieľmi vedia ísť. Sú ochotní pomôcť tam, kde je treba.

Sova (23.november - 21.december)

Ľudí zrodených v znamení Sovy charakterizuje ohnivý živel (sila, aktivita, tvorenie, vôľa a činy). Vládne im západný vietor (cítenie, vnímanie, empatia). Sova vždy bývala symbolom múdrosti. I v múdrosti starých Indiánov to bol posol pochopenia životných zákonov, hlbokej pravdy a vyslanec Stvoriteľa. Preto aj tieto osoby charakterizuje neutíchajúca túžba po vyšších ideáloch. Snažia sa nimi sami riadiť, ale ich aj odovzdávať ďalej. Chcú nachádzať odpovede hlavne pre dobro všetkých. Nie všetci v znamení Sovy sú ideálni, aj keď si to o sebe myslia. Preto ostatnými bývajú považovaní za namyslených a povýšeneckých. Len sami sa rozhodnú koho budú brať ako autoritu. V diskusiách o detailoch sú ochotní pristúpiť na kompromisy. Radi diskutujú. Snažia sa jednať férovo a čestne. Na svet sa snažia dívať optimisticky a s rozletom.j v partnerstve riešia problémy a chyby hneď, keď sa vyskytnú. Pokiaľ by im chcel niekto zviazať “krídla”, buď uletia, alebo sa utrápia nudou a záhaľkou. Nakoniec rezignujú a chradnú. Sú vhodní pre podobné typy, veľkodušných ľudí.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 23:42