shutterstock.com
StoryEditor

Za 18 mesiacov schudla neuveriteľných 41 kilogramov. Ako sa jej to podarilo?

12.02.2021, 17:00
Životný štýl
Pred rokmi jej ručička na váhe ukazovala 110 kg. Dnes, po zmene stravovania a doplnení pohybu, má Lucia Javoríková 69 kg. Inšpirujte sa jej týždenným jedálničkom!

Malý – veľký motivátor
To, čo ma prinútilo zhodiť nadbytočné kilá, bol hlavne môj trojročný syn Martinko. Nezaslúži si mamu, ktorá je permanentne unavená, nervózna, protivná a nič sa jej nechce. Chcem sa mu naplno venovať. A tiež chcem, aby bol zdravý. Niekedy cvičí so mnou. Sám od seba sa ku mne pridáva. Buď so mnou skáče, alebo ide so mnou behať. Dám ho do kočíka, ja bežím, lapám po dychu a on si pri tom džavoce. Takisto si sám pýta ovocie a zeleninu. Som rada, že som uňho zdravý životný štýl podchytila v takom nízkom veku. Veď deti predsa kopírujú správanie svojich rodičov.

Cvičím len doma
Každý deň niečo. Väčšinou je to spomínaný beh, ale cvičím aj podľa rôznych videí na YouTube. Najčastejšie podľa Jillian Michaels či podľa Shauna T. Na čo mám práve chuť a čo mi padne do oka. Mám aj stepper a rotoped. No nesilím to. Ak v jeden deň behám, v ten istý deň už doma necvičím. Aby som nemala svalovicu, desať minút pred cvičením sa zahrejem a po cvičení si dám na záver kardio na uvoľnenie.

Reči si nevšímam
Po tom, ako som schudla 35 kg za rok, šírili sa u nás v dedine reči, že drogujem, pijem, nestarám sa o svoje dieťa. Hádžem to však za hlavu a neriešim. Po tom, ako som schudla, môj život dostal nový rozmer. Mám oveľa viac energie, teším sa aj z maličkostí a všetko beriem s úsmevom. Aj zo zdravotnej stránky som na tom lepšie. Problémy so štítnou žľazou sa mi urovnali, zlepšila sa mi imunita, vlasy aj pleť. Bála som sa, že mi po rapídnom schudnutí zostane ovisnutá koža, ale našťastie sa stiahla späť.

Motivujem a snívam
Začala som pôsobiť aj ako motivátorka pre dievčatá s rovnakým problémom. Najskôr len v diskusiách na jednej webovej stránke, no nedávno som si vytvorila aj svoj blog na Facebooku – Cesta k môjmu novému JA. Podporujem ostatných, motivujem ich, radím im. Ja už mám to najhoršie za sebou a nikdy by som si nedovolila vrátiť sa späť k nadváhe. Lebo viem, aké to je mať kilá navyše, koľko driny to stojí, aby som sa ich zbavila a nestojí mi to za to. Našla som svoj spôsob. Svoju cestu. Neriadim sa kalorickými tabuľkami, ale svojimi chuťami. A možno raz sa mi podarí splniť aj môj ďalší sen – zúčastniť sa na fitness súťaže.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 05:18