shutterstock.com
StoryEditor

Nedarí sa vám schudnúť z brucha? Na vine sú najmä TIETO faktory

21.01.2021, 11:00
Životný štýl
Bruško patrí k najproblematickejším partiám ženského tela. Ako sa s tým popasovať?

Stres

Nech to znie ako akékoľvek klišé, práve stres je obrovským vinníkom väčšieho bruška. Pri stresových situáciach sa z nadobličiek uvoľňuje kortizol, ktorý  môže za to, že sa v oblasti brucha ukladá tuk. Je častým vinníkom aj nafúknutého bruška, takže ak vás tento problém trápi, je na čase porozmýšľať nad tým, čo sa dá vo vašom živote zariadiť inak - poprípade či existuje nejaký spôsob na uvoľnenie, ktorý by ste vedeli praktizovať v krízových situáciach. 

Nedostatok spánku

Podobne ako aj pri strese, aj pri nedostatku spánku telo uvoľňuje spomínaný kortizol. Nie nadarmo sa pri zdravom životnom štýle a cvičení spomína najmä dostatok spánku a regenerácie. Okrem toho, že je oddych mimoriadne potrebný pre naše svaly, ale aj pokožku či vlasy, bez dostatku spánku dobrú postavu nečakajte. Je taktiež veľmi dôležité spomenúť, že skutočne záleží na tom, kedy chodíte spať. Najtvrdší spánok by mal mať človek približne od polnoci do tretej hodiny rána. Ak tieto hodiny prepásnete, vaše telo vám to dá pocítiť.

Intolerancia na jedlo

Ak máte s vypuklejším bruškom problém hlavne poslednú dobu, je na čase sa zamyslieť, či je všetko v poriadku s vašim trávením. Často krát totiž ženy majú problém s určitou potravinou, ktorá im spôsobuje prehnané nafukovanie bruška a zlé trávenie. Na to, aby ste sa tomu vyvarovali, je potrebné odpozorovať si, ktoré potraviny vám robia dobre a ktoré naopak zle. Ak to chcete zobrať ľahšou cestou, odporúčame navštíviť odborníka, ktorý vám to konkrétne povie. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:51